Zonde op de nieuwe aarde

Redactie Refoweb / 1 reactie

07-09-2020, 11:24

Vraag

Na de schepping is het door de zondeval anders gelopen dan de bedoeling was (of had God de zondeval bedoeld?) Daardoor is er veel ellende op de wereld. Nu is er een eeuwig leven beloofd voor de gelovigen waar geen zonde meer zal zijn. Als dat bij de schepping fout is gegaan, hoe weten we dan zeker dat dit niet weer gebeurt op de nieuwe aarde? Ik neem aan dat God ook dan niet heeft bedoeld dat de zonde er komt.

Antwoord

Redactie Refoweb

Redactie Refoweb

 • Kerkelijke gezindte:
  Divers
 • Woon/standplaats:
  Divers
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Mailadres: vragen@refoweb.nl

1 reactie
Gtn
11-09-2020 / 20:28
Omdat God het zelf beloofd heeft, zie oa. Openbaring 21:4 En God zal alle tranen van hun ogen afwissen; en de dood zal niet meer zijn; noch rouw, noch gekrijt, noch moeite zal meer zijn; want de eerste dingen zijn weggegaan.
5 En Die op den troon zat, zeide: Ziet, Ik maak alle dingen nieuw. En Hij zeide tot mij: Schrijf, want deze woorden zijn waarachtig en getrouw.

Terug in de tijd

Hoe wapen ik mij tegen vernederingen van iedereen. Ik ben 61, vrouw en durf haast niet te leven. Steeds word ik weer ver...
2 reacties
07-09-2011
Graag zou ik willen weten of je als christen naar een land op bezoek kunt gaan waar je verplicht bent om een hoofddoek t...
4 reacties
07-09-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering