Weerzien met ouders op nieuwe aarde

Ds. A.K. Wallet / geen reacties

29-07-2020, 10:01

Vraag

Als straks de nieuwe hemel en de nieuwe aarde komt, kan ik dan weer bij mijn ouders zijn? Daar verlang ik naar. Ik mis ze zo. Ik voel me op aarde zo ongelukkig. Ik zou het zo fijn vinden als er geen ziekte, oorlog en ellende meer was.

enlightened Heb je ook een vraag voor onze 120 panelleden?
Mail (vragen@refoweb.nl), whatsapp (0630277889) of gebruik het anonieme formulier  yes

Antwoord

Beste vrager,

Ik begrijp dat u een goede relatie met uw ouders hebt gehad. Dan is het heel goed te begrijpen dat u ze mist.  Zeker als u verder niemand hebt waarmee u alles kunt delen, zoals ik begrijp. U hebt destijds uw ouders van de Heere gekregen, maar ook dat was voor een bepaalde tijd. De Heere heeft op Zijn tijd ook uw ouders weer weggenomen. 

Naar ik begrijp mag u geloven dat de Heere hen tot Zich genomen heeft. U zult hen toch niet de vreugde misgunnen die zij nu mogen hebben? Het vraagt echter wel geloof van u om dit alles ook in Gods hand te geven en daarin rust te vinden. De Heere gaat daarbij ook met u een weg. Maar Hij wil door Zijn Woord en Geest u Zijn nabijheid in het hier en nu doen ervaren. Hij geeft een liefde die alle aardse liefde te boven gaat. Hij geeft een troost die meer is dan van ouders. Denk aan Jesaja 66:13: zoals iemands moeder hem troost, zo zal ik u troosten. Dan gaat het over de enige troost in leven en in sterven, die Christus is.

Naar de Bijbel zal er een herkenning zijn in de hemel van elkaar. Eens was er iets van de hemel op aarde, denk aan de verheerlijking op de berg. De drie discipelen herkenden Mozes en Elia. In Lukas 16:9 staat dat de armen hun weldoeners zullen ontvangen in de eeuwige tabernakelen.

Maar vergeet s.v.p. niet dat het verlangen naar de hemel ten diepste een verlangen is naar Jezus. En als je Hem mag kennen en ontmoeten, ontmoet je ook je ouders.

Er is veel ellende in de wereld. Dat ondervind je elke dag. Je zou het fijn vinden als er geen ziekte en oorlog en ellende meer zou zijn. Dat komt, nog even wachten! Maar je vergeet volgens mij één zaak te noemen en dat is: als de zonde er niet meer zal zijn. Je kent denk ik het gezegde wel: waren er geen zonden, dan waren er geen wonden. Iedereen wil wel een volmaakte wereld. Maar weinigen zijn er die een wereld zonder zonde willen. Het gaat om een wereld waar God zal zijn alles en in allen. Dan leren we er in dit ons leven al wat van kennen: De blijdschap fonkelt in het oog van de zondaar die voor Jezus boog.

Dat wens ik je van harte toe.

Hartelijke groeten,
Ds. A. K. Wallet

Ds. A.K. Wallet

Ds. A.K. Wallet

 • Geboortedatum:
  17-06-1939
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Schoonrewoerd
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  emeritus

Tags in dit artikel:

herkenning in hemel
geen reacties

Terug in de tijd

Ik weet het niet meer. We zijn een jong gezin met kleine kinderen. Mijn man is ambtsdrager. Hij heeft een fulltime baan ...
7 reacties
28-07-2015
Ik heb anderhalf jaar verkering en ben verloofd. Ik hou zielsveel van mijn vriend en we hebben een goede relatie. We pra...
8 reacties
28-07-2010
Als mijn man en ik gemeenschap hebben, komt mijn man wel klaar, maar ik niet. Daarom bevredigt hij mij daarna nog met de...
13 reacties
28-07-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering