Cursus Bijbels Hebreeuws

C.A. Hoekman / 1 reactie

20-04-2020, 07:59

Vraag

Ik zou heel graag een cursus Bijbels Hebreeuws willen volgen in (omgeving) Zeeland. Kan iemand mij daarin adviseren?


Antwoord

Beste vraagsteller,

De cursus Godsdienstonderwijs van de Gereformeerde Gemeenten geeft deze cursus in Gouda. De Gereformeerde Bond geeft volgens mij een cursus Theologisch Vorming in Middelharnis, of daar Hebreeuws bij zit weet ik niet. 

In Zeeland heb ik een mogelijkheid gevonden. De heer Slabbekoorn, woonachtig  in de omgeving van Goes, kun je hierover benaderen. Zijn emailadres is: jsl@solcon.nl. Ik hoop dat je hier wat aan hebt. 

Hartelijke groet,
C. A. Hoekman, Kapelle

Lees meer artikelen over:

hebreeuws
Dit artikel is beantwoord door

C.A. Hoekman

  • Geboortedatum:
    23-09-1943
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Kapelle
  • Status:
    Actief
103 artikelen
C.A. Hoekman

Bijzonderheden:

Dhr. Hoekman was ruim 40 jaar ouderling in de Ger. Gem.

Bekijk ook: 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
Jesaja40
26-04-2020 / 21:41
Heel veel zegen en volharding bij deze prachtige studie en uitdaging om de woorden in de grondtekst te lezen en te begrijpen. Er zal een nieuwe wereld voor u open gaan.

Om het Hebreeuws eigen u te maken: 2 uur per dag hardop voor te lezen. Zoek een Joodse man/vrouw op die regelmatig met u meeluistert en die kan vertalen en/of uw uitspraak verbetert.

In onze synagoge heeft de Thora rol geen enkel leesteken. De lezer moet het Hebreeuws vloeiend kunnen lezen. Als er een leesfout wordt gemaakt dan dient de gehele zin opnieuw gelezen te worden.

Terug in de tijd

In mijn omgeving wordt veel gediscussieerd over het geloof. Zowel positief als negatief. In beide gevallen houd ik mij afzijdig omdat ik 1. niet van discussiëren houd en 2. ik soms kennis over het bet...
Geen reacties
17-04-2024
Ik wil graag een vraag stellen aan iemand die bij Eleos werkzaam is. Ik ben 43 jaar en heb nu 1,5 jaar een relatie. Ik ben erg onzeker en blijf maar twijfelen. Ik twijfel als er iets gebeurt wat ik mo...
Geen reacties
17-04-2010
Wat is een geschikte leeftijd voor verkering? Voor je 18e vindt u niet goed. Wat zijn uw redenen daarvoor? Mijn ouders zijn er namelijk ook tegen om zo jong verkering te hebben, maar de redenen van he...
Geen reacties
17-04-2007
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering