Cursus Bijbels Hebreeuws

C.A. Hoekman / 1 reactie

20-04-2020, 07:59

Vraag

Ik zou heel graag een cursus Bijbels Hebreeuws willen volgen in (omgeving) Zeeland. Kan iemand mij daarin adviseren?

Antwoord

Beste vraagsteller,

De cursus Godsdienstonderwijs van de Gereformeerde Gemeenten geeft deze cursus in Gouda. De Gereformeerde Bond geeft volgens mij een cursus Theologisch Vorming in Middelharnis, of daar Hebreeuws bij zit weet ik niet. 

In Zeeland heb ik een mogelijkheid gevonden. De heer Slabbekoorn, woonachtig  in de omgeving van Goes, kun je hierover benaderen. Zijn emailadres is: jsl@solcon.nl. Ik hoop dat je hier wat aan hebt. 

Hartelijke groet,
C. A. Hoekman, Kapelle

C.A. Hoekman

C.A. Hoekman

 • Geboortedatum:
  23-09-1943
 • Kerkelijke gezindte:
  Gereformeerde Gemeenten
 • Woon/standplaats:
  Kapelle
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:
  Ouderling Ger. Gem. Kapelle-Biezelinge

Tags in dit artikel:

hebreeuws
1 reactie
Jesaja40
26-04-2020 / 21:41
Heel veel zegen en volharding bij deze prachtige studie en uitdaging om de woorden in de grondtekst te lezen en te begrijpen. Er zal een nieuwe wereld voor u open gaan.

Om het Hebreeuws eigen u te maken: 2 uur per dag hardop voor te lezen. Zoek een Joodse man/vrouw op die regelmatig met u meeluistert en die kan vertalen en/of uw uitspraak verbetert.

In onze synagoge heeft de Thora rol geen enkel leesteken. De lezer moet het Hebreeuws vloeiend kunnen lezen. Als er een leesfout wordt gemaakt dan dient de gehele zin opnieuw gelezen te worden.

Terug in de tijd

Aan ds. Goedvree. Een jaar of wat geleden vroeg ik hoe het kwam dat ik God niet ervaarde en hoe ik dan toch wel kan gelo...
2 reacties
17-04-2013
Waarom geloven zoveel christenen nog in een 6000-jarige aarde, terwijl het bewijs voor een oude aarde zo ontzettend ster...
48 reacties
18-04-2015
Ik was verbijsterd toen ik met iemand, die zwaar gelovig was, sprak over dat God niets deed tegen de holocaust, terwijl ...
geen reacties
17-04-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering