Sporten op muziek

G. Slurink / 1 reactie

08-04-2020, 11:32

Vraag

Ik sport wel vaak, alleen ik wil dan muziek luisteren. Alleen welke muziek is daarvoor geoorloofd, want ik ga niet sporten op psalmen. Ik denk niet dat dat de bedoeling is. Weet panellid Gerard Slurink misschien wat dan daarvoor gepast is?


Antwoord

Beste vraagsteller,

Op zichzelf zou ik geen probleem zien in het luisteren van psalmen of geestelijke liederen bij het sporten, ik zou niet weten dat daar verkeerd aan zou zijn. Je kunt psalmen en geestelijke liederen in principe luisteren bij elke gelegenheid. Ik zie niet waarom sporten daar een uitzondering op zou moeten zijn. En voor een christen die wil wandelen met God mag dat ook de normaalste zaak van de wereld zijn.

Maar ik kan me ook voorstellen dat je bij sommige sporten het tempo van de muziek graag wat wilt aanpassen aan het tempo van de sport die je doet, muziek die misschien fysiek stimulerend werkt. Je zou dan bijvoorbeeld kunnen kiezen voor instrumentaal klassiek. Ik heb gehoord dat dat ook weer meer inkomt, ook onder jongeren die dat monotone gebonk van house en dance music wel zat zijn.

Ik denk dat er ook voor sport in de klassieke muziek genoeg te vinden is. Muziek die veilig is en die lieflijk en welluidend is. Vivaldi lijkt me zeer geschikt, maar ook vele werken van Haydn, Mozart, Tchaïkovski , Händel en Beethoven om er maar een paar te noemen. Niets alles van hen is geschikt maar er is denk best wel het een en ander te vinden. Je kan ook denken aan bijvoorbeeld de Badinerie van Suite nr 2 van Bach of delen van zijn Brandenburgse concertos en dergelijke.

Je kunt eens zoeken op Youtube op bijvoorbeeld “classical music for sports” om wat ideeën op te doen. Bijvoorbeeld deze:

 

 

 

Ik denk dat als je in deze lijn verder zoekt er genoeg te vinden is en daar kan je prima op sporten lijkt me.  Misschien is het even wennen maar als je begint met niet al te ‘moeilijke’ muziek dan gaat dat gauw genoeg.

Ik hoop dat dit je een beetje verder op weg helpt.

Een hartelijke groet,
Gerard Slurink

Lees meer artikelen over:

muzieksport(en)
Dit artikel is beantwoord door

G. Slurink

 • Geboortedatum:
  12-02-1963
 • Kerkelijke gezindte:
  Reformatorisch
 • Woon/standplaats:
  Lahti, Finland
 • Status:
  Actief
159 artikelen
G. Slurink

Bijzonderheden:

*Voormalig popmuzikant


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
MdW
08-04-2020 / 21:58
Zoek op Youtube naar 'christelijk instrumentaal' met synthesizer voor een wat hoger en actiever ritme. Ik heb het jarenlang gebruikt bij hardlopen. De hogere beat en wat vrolijker muziek zorgt ervoor dat het hardlopen een stukje makkelijker en prettiger gaat, zeker als het muziekritme langzaamaan omhoog gaat.

Terug in de tijd

Deze vraag zou ik graag, als dat kan, willen stellen aan Els van Dijk. Ik ben achttien en weet niet goed wat ik met mezelf aan moet. Vaak ben ik iemand die zich op de achtergrond houdt en erg afwachte...
1 reactie
08-04-2014
Ik ben een meisje van 18 jaar. Ik heb een vraag waar ik al een tijd mee zit en wat mij bezig houdt. Ik heb bijna twee jaar verkering met een jongen gehad, waar ik veel mee gedeeld heb. Wij bevredigden...
Geen reacties
08-04-2008
Wanneer en waarom is er een "Week van Voorbereiding" voor de Avondmaalsviering ingesteld en hoe kun je hier zelf (thuis) een invulling aan geven? En waarom heeft niet elke kerk/gemeente dit?
2 reacties
08-04-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering