Argumenten voor seks binnen het huwelijk

drs. A. Meijer / geen reacties

02-04-2020, 11:46

Vraag

Zouden jullie ook met zakelijke argumenten kunnen uitleggen waarom seks binnen het huwelijk hoort? Niet met argumenten gebaseerd op de Bijbel, want daar ga je niet-christenen niet mee overtuigen. Zelf zit ik dan te denken aan bijvoorbeeld het feit dat je dan geen SOA's meer zult hebben, maar misschien is er meer te bedenken?

Antwoord

Beste vragensteller, 

Het is uiteraard zo dat een monogaam leven bewaard voor SOA's. Het huwelijk is de meest definitieve vorm van een duurzame relatie. Helaas zijn er getrouwde mensen die overspel plegen en zo een SOA oplopen.  
 
Trouw en monogamie legt daarnaast het HPV-virus aan banden en maakt dat baarmoederhalskanker (zeer waarschijnlijk) minder voor zal komen. 

De (emotionele) binding die er optreedt tussen mensen die voor het eerst seksuele gemeenschap hebben is heel hecht. Die binding wordt veel minder als dit met verschillende partners gedeeld wordt.  Juist daarom is het zo mooi als de geslachtsgemeenschap alleen binnen de veilige bedding van het huwelijk plaatsvindt.  Dat versterkt het huwelijk. 

Een belangrijk doel van geslachtsgemeenschap is het krijgen van kinderen. Kinderen ontwikkelen zich het best binnen een stabiel gezin (dat is wetenschappelijk bewezen). 

Zo maar een paar argumenten waarbij je de Bijbel niet hoeft te citeren. Al kunnen Bijbelse argumenten ook ‘zakelijk’ gebruikt worden. 

Vriendelijke groet,
A. Meijer, huisarts

drs. A. Meijer

drs. A. Meijer

 • Geboortedatum:
  14-12-1978
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Ouderkerk aan de Amstel
 • Status:
  Actief
geen reacties

Terug in de tijd

In Deuteronomium 7:13-15 staat dat wie de geboden van de Heere wil horen en in acht nemen en houden, heel veel welvaart ...
1 reactie
01-04-2014
Mag de vrouw van een ouderling bellen om een afspraak te maken voor de ouderling? Ze lijkt wel de secretaresse van de ou...
6 reacties
01-04-2019
Ik ben opgegroeid in een relatief groot gezin. In mijn jeugd heb ik het één en ander meegemaakt, waarvan ik soms de wond...
3 reacties
01-04-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering