Niet aan het Heilig Avondmaal

Redactie Refoweb / geen reacties

08-10-2019, 14:13

Vraag

Mag het dat ouders die belijdenis hebben gedaan en niet in openbare zonden leven, toch niet aan het Heilig Avondmaal gaan? Dan overtreden ze toch Gods bevel om Zijn dood te verkondigen? Hoe kan het ook bestaan dat ouders hun kind wel ten doop houden, maar niet ten avondmaal gaan? Is daar dan een ander geloof voor nodig?

Hoe kan het dat zelfs een ambtsdrager (diaken of ouderling) niet aangaat aan het Heilig Avondmaal? Is voor een diaken of ouderling een ander geloof nodig dan voor wel avondmaalgangers? Dat laatste vind ik heel erg. Hoe kunnen ze ons op deze manier ten voorbeeld zijn?

Ik zit best wel erg met deze vragen. Dit speelt in onze gemeente en ik weet dat het het in heel veel gemeenten speelt binnen de gereformeerde gezindte. Waarom wordt hier niet over gepraat (althans, zo lijkt het te zijn)?

Antwoord

Redactie Refoweb

Redactie Refoweb

 • Kerkelijke gezindte:
  Divers
 • Woon/standplaats:
  Divers
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Mailadres: vragen@refoweb.nl

geen reacties

Terug in de tijd

Zelf heb ik een beperking/handicap en ervaar hierdoor veel problemen op eigenlijk alle gebieden in mijn leven. Ik vraag ...
geen reacties
08-10-2008
Kan een kind van God ook zijn geweten toeschroeien? Dat als er heel veel zonden gedaan zijn, zodat zijn of haar geweten ...
geen reacties
08-10-2015
Zou u Psalm 133 willen uitleggen. Ik vind het zo mooi en hoopvol, maar hoe is deze daadwerkelijk bedoeld?
geen reacties
09-10-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering