Geen jongen te vertrouwen

C. M. Chr. Rots - de Weger / 1 reactie

20-05-2019, 12:20

Vraag

Ik heb altijd het idee dat jongens alles alleen maar voor de seks doen. Wat moet ik hier mee? Ik kan bijna geen jongens meer vertrouwen.


Antwoord

Beste vraagsteller,

Altijd. Alles. Alleen maar. Het is toch niet te hopen dat je uitsluitend jongens ontmoet die slechts voor de seks gaan! Dan zou ik maar niet aan relatie beginnen! Het is de kunst om te leren onderscheiden wat een jongen écht van je wil als je er mee kennis maakt. Als een jongen eropuit is om jóu te leren kennen om wie je bènt en om voor jóuw geluk te gaan is seks in eerste instantie een soort van bijzaak. Een meisje is géén koop- of handelswaar! Laat je ook niet zo behandelen, beste meid. Een relatie opbouwen en uitbouwen kost tijd en energie, waarbij beide partners graag géven. Er voor elkaar willen zijn. Elkaar willen leren kennen op heel veel terreinen van het leven. Is het zo, dat de ene partner alleen maar ‘neemt’, dan klopt er iets niet. Dan is het snel einde relatie, hoor! Liefde en liefhebben zijn groeiprocessen, waarbij de beide partners er voor elkaar willen zijn. Wederzijds. En natuurlijk hoort daarbij een lichamelijke groei naar elkaar toe. Echter níét als “alleen maar”!!

Is er nu geen één jongen te vertrouwen? Dat zou ik niet willen beweren, maar geef zèlf duidelijk je grenzen aan als je iemand hebt leren kennen. Dan merk je snel genoeg waar de grens van de ander ligt en wat voor jou acceptabel is of niet. In gesprék met elkaar kun je verder komen, niet door handtastelijkheden!

Ik wens je te zijner tijd een goede en lieve jongen toe, met wie jij je leven zou willen gaan delen!     

Marijke Rots

Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1501 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
HvK91
20-05-2019 / 13:59
Waarschijnlijk heb je een aantal negatieve ervaringen gehad /gezien of erover gehoord en probeer je jezelf nu te beschermen om te voorkomen dat het vaker gebeurt, door er extra alert op te zijn? Soms besluit ons brein voor ons om dat zo te doen zonder dat we er invloed op hebben.
Vervolgens is het dan zo dat dat wat je aandacht geeft, groeit. Als je focust op de jongens die het om seks te doen is, lijken dat er steeds meer te worden. Ken je jongens of mannen van wie je weet dat het niet zo is? Een vader, broers, een opa? Misschien een dominee of een gemeentelid? Houd eens een lijstje bij van de mannen die wel te vertrouwen zijn. Want ze bestaan zeker en het zijn er meer dan je denkt ;) Met andere woorden: verleg je focus! En houd dat vol. succes!

Terug in de tijd

Ik had een gesprek met een collega. Zij gaf aan dat het tijdens de zondeval ook niet goed in de Hemel was omdat daar ook engelen zijn gevallen. En was de duivel dan al aanwezig voor de zondeval? Ik we...
Geen reacties
20-05-2009
Ik ben nog steeds dooplid van de Ger. Gem. Er is mij al meerdere malen gevraagd waarom ik nog steeds geen belijdenis heb gedaan, maar ik zit met vragen over het aanbod van genade en de plaats die de u...
Geen reacties
20-05-2011
Mijn vraag komt voort uit onzekerheid. Ik wil graag tevreden zijn met mezelf, met mijn lichaam, met hoe ik eruit zie. Ik wil het niet zo belangrijk vinden als ik het vind. Hoewel ik best regelmatig co...
3 reacties
20-05-2022
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering