Kinderzegen in eigen hand

Ds. H. van der Ham / Geen reacties

07-05-2019, 07:54

Vraag

Wanneer neem je de kinderzegen in eigen hand en wanneer ontvang je het zoals God het geeft?


Antwoord

Beste vraagsteller,

Je vraagt: Wanneer neem je de kinderzegen in eigen hand? Dat kan natuurlijk niet. Het zit wel in een mens, de zaken in eigen hand nemen. Veel beter is, de zaken in Gods handen weten. En met veel respect met deze tere dingen omgaan. Velen denken alleen aan hun eigen plezier en eigen genot en eigen gemak. Maar dat is het niet. Nodig is: radicale bekering. Laten we (oprecht) vragen: Heere, leer mij Uw weg en leid ons. Laten we vragen naar de inzettingen van de Heere, om daarnaar te handelen/wandelen. Deze zaken gaan ook niet buiten het gebed om. Je kunt ook vragen: “Heere, laten wij de zaken toch niet in eigen hand nemen. Maar schenk ons een teer leven, in de vreze Gods. Wilt u ons een gezegend huwelijk geven?”

Je stelt een goede vraag. Het is ook een vraag, waar het antwoord al een beetje in is opgenomen. Van harte de nabijheid van de Heere toegewenst.

Vriendelijke groet,
Ds. H. van der Ham

Tags in dit artikel:

gezinsvorming
Dit artikel is beantwoord door

Ds. H. van der Ham

  • Geboortedatum:
    25-05-1955
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Driebergen-Rijssenburg
  • Status:
    Actief
102 artikelen
Ds. H. van der Ham

Bijzonderheden:

Emeritus predikant


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik hoop dat u mij kunt helpen. Vrienden zijn geconfronteerd met een intens verdriet door een overlijden. Heeft u suggesties voor Bijbelteksten die ik op een kaartje kan zetten? Het verdriet is groot.
Geen reacties
06-05-2015
Stel dat je later wilt gaan trouwen en je bent officieel HHK en Ger. Gem., mag je dan ook in de PKN trouwen? Niet omdat je je later bij die kerk gaat aansluiten, maar omdat je een persoonlijke band he...
16 reacties
06-05-2013
Waarom zijn ze er in de zware kerken zo op gebrand om de 'leer' erin te stampen? Mijns inziens kun je dan niet meer onbevoordeeld de Bijbel lezen. Als je bijvoorbeeld is bijgebracht dat alles van tevo...
6 reacties
06-05-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering