Familie heel negatief tegenover geloof

J.M. Strijbis / Geen reacties

13-07-2018, 08:05

Vraag

Ik ben iemand die voorheen ongelovig was. Zo ben ik ook opgevoed en mijn familie staat ook heel erg negatief tegenover geloof. Zelf ben ik inmiddels geheel overtuigd van het bestaan van God. Ik merk verandering in mijzelf sinds ik mijn hart heb opengesteld voor Hem. Dit voelt als een mooie fase. Echter heb ik dit mijn familie nog niet durven vertellen, wegens ieders kritische houding ten opzichte van gelovige mensen. Ik heb het wel eens luchtig proberen aan te snijden hoe zij hier tegenover staan, maar dan vinden zij het onbewezen en niet waar. Ik kan alles nog niet goed weerleggen, maar vind het heel moeilijk. Hebben jullie advies hoe hiermee om te gaan?


Antwoord

Dag vragensteller,

Bedankt voor je vraag.  Dat lijkt mij een lastige situatie voor jou.  Mensen waar je van houdt en die toch op dit terrein ver bij je vandaan komen staan. Want dit geeft hoe dan ook verwijdering. Ik adviseer je om de zaak van jouw geloof gewoon open te leggen. Daarbij hoef je niet op begrip of iets dergelijks te rekenen. Maar vroeg of laat moet je ‘over de brug komen’, dus dan maar liever vroeg. Je kunt het ze uitleggen en voor ze bidden. En je kunt je ook kwetsbaar opstellen, zonder dat je over het geloof geheimzinnig hoeft te doen. Daar zit ook een stukje van het lijden om Jezus wil in. “Zij hebben Mij gehaat, ze zullen ook u haten.” De Heere Jezus heeft het voorzegd. Nee, niet gemakkelijk, maar wel vrijheid voor je geweten. Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen. In ieder geval heel veel sterkte en de Zegen van de Heere toegewenst.

Hartelijk groetjes,
J. Strijbis

Lees meer artikelen over:

contact met niet-gelovige
Dit artikel is beantwoord door

J.M. Strijbis

  • Geboortedatum:
    16-06-1956
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Gouda
  • Status:
    Actief
163 artikelen
J.M. Strijbis

Bijzonderheden:

Docent(opleider) Driestar Hogeschool


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Is bidden moeilijk? En zo ja, waarom?
3 reacties
12-07-2014
Naar aanleiding van de ontmoetingsdag van "wijkiezenvooreenheid" die 6 oktober gehouden zal worden, ben ik me in gaan lezen op de relatie van de protestantse/reformatorische kerken en de Rooms-Katholi...
1 reactie
12-07-2012
Is er via een acte bij de notaris een nieuwe rechtspersoon gevormd zodat de NHK opgeheven werd?
Geen reacties
12-07-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering