Zwart huisje huren

J.M. Strijbis / Geen reacties

14-05-2005, 00:00

Vraag

Ik heb het volgende probleem: Ik woon in een leuk huisje, met niet een te hoge huur. Ik betaal elke maand contant de huur. Ik denk dat ik 'zwart' huur. Het zijn christelijke mensen van wie ik het huur. Ik voel mijn geweten soms opspelen. Kan ik dit doen tegenover God? Is dit christelijk? Bij wie ligt de verantwoordelijkheid, bij mij of bij de mensen vanwaar ik het huur? Ik zou er niet graag weg willen. Het is een superleuk en gezellig huisje. Ik huurde hiervoor ergens een kamer en daar voelde ik me altijd wat opgesloten. En toch blijft deze vraag me dwarszitten.


Antwoord

Beste vragensteller,
 
Als ik jouw moeite lees, moet je daar inderdaad wat mee doen. Ik zat me wel even af te vragen of de eigenaar het inderdaad zwart doet. Hij mag namelijk een bepaald bedrag voor onderverhuur belastingvrij ontvangen. Het lijkt me in jouw geval het beste en het meest open en eerlijk om met de eigenaar in gesprek te gaan. Niet met een opgeheven vinger, maar vragenderwijs. In dat gesprek zal dan wel uitkomen of het inderdaad zwart gaat. Laat hem in dat gesprek ook duidelijk weten dat (als het zwart gaat) je er moeite mee hebt en dat het je geweten belast. Stel je dus kwetsbaar op. Ik weet niet hoe je verhuurder hier mee om gaat, maar dat kun jij zelf het beste inschatten.

Heel veel sterkte er mee en je gaat niet alleen. De Heere wil ook hier om gebeden zijn.

Groetjes, J. M. Strijbis

Lees meer artikelen over:

zwart geld
Dit artikel is beantwoord door

J.M. Strijbis

  • Geboortedatum:
    16-06-1956
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Gouda
  • Status:
    Actief
164 artikelen
J.M. Strijbis

Bijzonderheden:

Docent(opleider) Driestar Hogeschool


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Kan iemand die het Oude Testament in het Hebreeuws bestudeerd heeft mij vertellen wat er staat in het bijbelboek Hooglied van Salomo 5:16: "Zijn gehemelte is enkel zoetigheid, en al wat aan Hem is, is...
1 reactie
14-05-2010
Als iemand na overspel gescheiden is (na langdurig incest met jong meisje), mag diegene zijn volgende huwelijk dan wel weer in de kerk laten bevestigen?
Geen reacties
14-05-2003
Mijn vraag is of Judas wat te maken heeft met de antichrist. Vaak wordt de antichrist in verband gebracht met het Romeinse Rijk of de Europese Unie, maar zou Judas niet de antichrist kunnen zijn, gezi...
Geen reacties
14-05-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering