Stichting Uit het Woord der Waarheid

Redactie Refoweb / 3 reacties

27-10-2017, 12:06

Vraag

Ik kreeg op een beurs een dik folderpakket van stichting Woord der Waarheid in mijn hand gedrukt. Toen ik thuis de folders inkeek, viel mij op dat je er allemaal geestelijke boeken kunt bestellen over onderwerpen waar ik wel meer over zou willen lezen. Echter, ik ken geen enkele auteur. Het lijken wel evangelisatieboeken voor Nederland. De boeken zijn in vele talen vertaald. Mijn vraag is: zijn deze boeken geschikt om te lezen? Ik bedoel, wordt er de waarheid in verteld? Ik wil geen boeken lezen waar dwalingen in worden beschreven. Het lijken me wel boeken die eenvoudig zijn om te begrijpen.


Antwoord

De stichting Uit het Woord der Waarheid gaat uit van de Vergadering der Gelovigen. Wat zij geloven en vinden staat in dit artikel.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2354 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
3 reacties
CeesW
27-10-2017 / 20:43
Ik ben bekend met veel boeken van Uit het Woord der Waarheid.

Deze boeken zijn niet allemaal heel eenvoudig maar wat ik altijd er in proef is een diep verlangen om gehoorzaam te zijn aan de Heere en Zijn Woord. Maar van welke uitgeverij een boek ook afkomstig is: het blijft altijd belangrijk om dingen zelf te toetsen aan Het Woord en om te vragen om de leiding van de Heilige Geest.
AHHK76
28-10-2017 / 00:32
Het is echt uit het Woord der Waarheid wat zij door willen geven en ja misschien ook naar hun eigen tradities... maar ja die eigen tradities hebben we dat toch allemaal? Ieder op zijn manier, naar zijn opvoeding en/of smaak hebben wij onze ideeën en leggen we de dingen uit. Daar ontkom je niet aan!
Lekkerbek
28-10-2017 / 10:26
Ik zou zelf ook voorzichtig zijn als ik de schrijver niet ken. Je hebt er niets aan als je boeken gaat bestellen en t blijkt dat je er niet achter kunt staan.

Zelf las ik pas uit de kast van mn ouders een boekje van ds van Reenen, wat staan hier rijke lessen in! Ik heb toen op marktplaats zitten struinen naar meerdere boeken van hem, van ds Kersten, ds Lamain......
Zonder de hedendaagse predikanten tekort te willen doen (daar heb ik ook heel wat boeken van in mn kast staan) kan ik wel zeggen dat er een enorme rijkdom in deze boeken verborgen ligt.
Ik weet niet uit welk kerkverband je komt, zelf ben ik van de gergem, maar ieder kerkverband heeft goede schrijvers!

Terug in de tijd

Een vraag over de GBS-bijbel. Het is me opgevallen dat in 2 Kronieken 33, dat handelt over Manasse, verschillen zijn met de oudere vertaling en sowieso met welke vertaling dan ook. Ik vraag me af of d...
Geen reacties
26-10-2007
Van Noach wordt toch in het algemeen aangenomen dat hij een eenzame prediker was. Meestal wordt geschetst dat hij de enige was die God nog diende. Echter in het jaar van de zondvloed sterft Methùsalah...
Geen reacties
26-10-2007
Mijn vraag is heel kort: mag je twijfelen aan God? Dus mag je denken/zeggen dat je niet weet of God wel echt bestaat? De twijfel komt meestal tot stand in de kerk wanneer de dominee (dat is natuurlijk...
1 reactie
26-10-2020
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering