Moeizame relatie met ouders

C. M. Chr. Rots - de Weger / Geen reacties

29-09-2017, 08:05

Vraag

Verstandelijk weet ik dat mijn ouders van mij houden, maar ik heb wel eens het idee dat ze me haten. Ze zullen nooit tevreden met mij zijn. Ik zal nooit iets goed kunnen doen. Ik zal uitgescholden blijven worden. Alleen praktisch kunnen ze er voor me zijn. Anders niet... Ze zijn zelf psychisch zwak (niet willen weten, maar dit merk ik maar al te goed) en de ander kan ook niet met mensen omgaan. Met niemand. Mensen begrijpt hij niet. Ze kunnen er niet voor mij zijn. Ook is er altijd ruzie. Nooit anders geweest. Ik haat m’n leven... Hoe zou ik hier ooit mee om moeten gaan? Als ik naar ze toe ga, dan is dit zo kort mogelijk. De frequentie ga ik wel inkorten.


Antwoord

Beste vraagsteller,

Je laatste zinnen doen me vermoeden dat je niet (meer) thuis woont. Waar woon je dan? En hoe oud (of jong) ben je?

Ik lees veel verdriet in je korte brief, maar ik weet niet waar ik op moet reageren... misschien is het beste advies dat ik je kan geven: ga praten met iemand die jou kent en bij wie jij je veilig voelt! Ben je scholier, ga dan eens naar een vertrouwenspersoon op school. Je kunt ook bijvoorbeeld naar je huisarts gaan en vragen om een gesprek-in-vertrouwen. Een jeugdouderling of vertrouwenspersoon in de kerk. Mij schrijven mag natuurlijk ook, maar dan met meer gegevens over jezelf!

Marijke Rots

Tags in dit artikel:

ouders
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1499 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

In hoeverre mag een kerkenraad uit familieleden en/of vrienden bestaan qua percentage in een middelgrote Gereformeerde Gemeente? Zijn hier kerkordelijk regels voor?
Geen reacties
28-09-2022
Op het moment dat iemand zijn lidmaatschap bij de Ger. Gem. opvraagt, is het dan zo dat hij of zij nergens meer lid van de Ger. Gem. kan worden? Ik hoor hier diverse verhalen over van ervaringen die m...
1 reactie
28-09-2012
Mijn man neem de pilletjes neuronyl in. Al heel lang. Dat moet ook persé van z’n moeder. Als hij ze niet in neemt wordt hij moe en somber, zegt ze. Wat zijn dit voor pilletjes? En kan het zo zijn dat ...
Geen reacties
28-09-2020
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering