Kinderen op catechisatie in andere gemeente

Redactie Refoweb / 3 reacties

28-09-2017, 08:05

Vraag

Wij hebben twee HHK-gemeenten in ons dorp. De gemeente waar wij lid zijn is vacant. Zijn we verplicht om onze kinderen op catechisatie te doen waar ze lid zijn of mogen ze ook naar de andere HHK-gemeente gaan waar wel een predikant les geeft?


Antwoord

Een predikant van de HHK die we als redactie hebben benaderd adviseert om dit persoonlijk te overleggen met de betreffende kerkenraad/kerkenraden.

Redactie Vragenrubriek

Lees meer artikelen over:

catechisatievacant
Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2359 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
3 reacties
pannenkoek
28-09-2017 / 09:06
Dat een ouderling catechisatie geeft moet toch geen probleem zijn? In grote gemeentes kan een predikant ook niet aan alle groepen catechisatie geven.
hvdijk66
28-09-2017 / 13:15
@pannenkoek:
Helemaal mee eens. Vaak zijn er ook nog wel andere jongvolwassenen in de gemeente die hier heel geschikt voor zijn en die een goede ingang bij jongeren hebben.
balksplinter
29-09-2017 / 17:42
Bij het geven van catechisatie spelen ook didactische vaardigheden een belangrijke rol, en daarover beschikt nu eenmaal niet iedere predikant.

Terug in de tijd

Ik heb een vraag over het Heilig Avondmaal aan iemand uit de Ger. Gem. In het avondmaalsformulier staat: "Een ieder onderzoeke zijn hart, of hij de vaste en zekere belofte van God gelooft dat hem al z...
6 reacties
27-09-2013
Ik heb een vraag m.b.t. pijnlijke plekken op de binnenkant van mijn handen. Deze zijn er niet altijd, maar ontstaan als ik een poosje aan het soppen en wringen geweest ben. Op alle middelste vingerkoo...
1 reactie
27-09-2013
Aan Marijke Rots. Ik heb sinds ruim drie jaar verkering met een hele lieve vriend. We hebben best veel dingen gemeen en kunnen goed met elkaar overweg. Toch heb ik in deze drie jaar veel momenten van ...
Geen reacties
27-09-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering