Kinderen op catechisatie in andere gemeente

Redactie Refoweb / 3 reacties

28-09-2017, 08:05

Vraag

Wij hebben twee HHK-gemeenten in ons dorp. De gemeente waar wij lid zijn is vacant. Zijn we verplicht om onze kinderen op catechisatie te doen waar ze lid zijn of mogen ze ook naar de andere HHK-gemeente gaan waar wel een predikant les geeft?

Antwoord

Een predikant van de HHK die we als redactie hebben benaderd adviseert om dit persoonlijk te overleggen met de betreffende kerkenraad/kerkenraden.

Redactie Vragenrubriek

Redactie Refoweb

Redactie Refoweb

 • Kerkelijke gezindte:
  Divers
 • Woon/standplaats:
  Divers
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Mailadres: vragen@refoweb.nl

Tags in dit artikel:

catechisatievacant
3 reacties
pannenkoek
28-09-2017 / 09:06
Dat een ouderling catechisatie geeft moet toch geen probleem zijn? In grote gemeentes kan een predikant ook niet aan alle groepen catechisatie geven.
hvdijk66
28-09-2017 / 13:15
@pannenkoek:
Helemaal mee eens. Vaak zijn er ook nog wel andere jongvolwassenen in de gemeente die hier heel geschikt voor zijn en die een goede ingang bij jongeren hebben.
balksplinter
29-09-2017 / 17:42
Bij het geven van catechisatie spelen ook didactische vaardigheden een belangrijke rol, en daarover beschikt nu eenmaal niet iedere predikant.

Terug in de tijd

Tijdens een persoonlijke bijbelstudie stuitte ik op het volgende. Aanleiding was een recent gesprek met twee Jehova's Ge...
geen reacties
27-09-2010
Aan een deskundige van Eleos. Passen jullie ook wel mindfulness toe bij cliënten? Wat is het precies? Ik zit bij een nie...
3 reacties
27-09-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering