Jongerenbijbel of Studiebijbel

drs. I. A. Kole / 3 reacties

15-12-2015, 11:32

Vraag

Omdat ik van plan ben om meer in de Bijbel te gaan lezen zoek ik nu een makkelijke Bijbel die je goed kunt begrijpen. Ik kwam een Studiebijbel tegen en een Jongerenbijbel HSV. Nu zou ik graag willen weten welke ik beter kan kopen. Een Jongerenbijbel (omdat ik zelf nog een tiener ben) of een Studiebijbel.


Antwoord

Met dank voor je vraag. Het beste is de Herziening van de StatenVertaling-/HSV-Jongerenbijbel. De HSV-tekst met allerlei zaken die helpen om de inhoud van de Bijbel te begrijpen. De HSV-studiebijbel is voor de volgende fase.
Zegen op het lezen en de studie van de Bijbel (www.hsv.info).

Met vriendelijke groet,
Drs. I. A. Kole

Dit artikel is beantwoord door

drs. I. A. Kole

  • Geboortedatum:
    05-07-1940
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Berkenwoude
  • Status:
    Actief
170 artikelen
drs. I. A. Kole

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
3 reacties
pprw
15-12-2015 / 12:50
Persoonlijk zou ik gaan voor de Studiebijbel van de Herziene Statenvertaling. Hierin staat sowieso de volledige tekst van de Herziene Statenvertaling, maar dan toegevoegd met allerlei uitleg en meer duiding!
Bijvoorbeeld informatie over de achtergrond van een Bijbelboek, wanneer is het geschreven etc., maar ook aanvullende uitleg bij tekstverzen. Het is even een investering, maar bij mij leidt het tot behoorlijke verdieping.

Je kan er dan natuurlijk altijd voor kiezen om 'alleen' de reguliere Bijbeltekst te lezen, en de uitleg in een later stadium.
pannenkoek
15-12-2015 / 13:13
Hij geeft aan dat ie nog een tiener is. Dan is de HSV jongeren bijbel een goede tip.

HSV studiebijbel zet hij DV op zijn verlanglijstje als ie 18 hoopt te worden ;-)
pprw
15-12-2015 / 13:25
Excuses, ik was nog niet op de hoogte van het bestaan van een uitgewerkte jongerenversie van de HSV. Toen deze vertaling net uitkwam kocht ik de 'jongereneditie', maar deze onderscheidde zich enkel in de kaft van de normale uitvoering.

Terug in de tijd

Ik ben bang dat ik niet meer bekeerd kan worden omdat ik God gelasterd heb. De hele avond schiet er een walgelijke zin door mijn hoofd waarmee ik God zelf laster. Ik durf zelfs anoniem niet te zeggen ...
7 reacties
15-12-2020
Wanneer moet je je kinderen loslaten en zelf hun beslissingen laten nemen? Onze zoon van 19 deelt momenteel alleen nog maar iets mee, als alles al geregeld is en er niets meer aan de situatie verander...
2 reacties
15-12-2009
Ik heb een vraag waarmee ik niet naar de huisarts durf te gaan. Afgelopen jaar ben ik (meerdere keren) misbruikt door mijn ex. Tijdens de gedwongen gemeenschap is mijn vagina aan de zij- en aan de ach...
8 reacties
15-12-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering