Gemengde gevoelens bij gebedsgenezingsdienst

Ds. H.J. Stoutjesdijk / Geen reacties

01-10-2001, 00:00

Vraag

Ik ben laatst bij een gebedsgenezingsdienst geweest. Ik ging daar met gemengde gevoelens heen, maar ook weer met gemengde gevoelens weg. Ik wist niet of het nu echt goed was of juist niet. Heeft u hier een antwoord of een invalshoek op?!


Antwoord

Hierbij een antwoord op de vraag betreffende de gebedsgenezingsdienst. Je ging er met gemengde gevoelens heen maar ging ook weer met gemengde gevoelens weg. De vraag is of zo'n gebedsgenezingsdienst nu echt goed is of juist niet.

Eigenlijk heeft de vragensteller de vraag al voor een deel beantwoord: door de gemengde gevoelens die hij had en die niet weggenomen zijn. Maar ter zake. In het algemeen gesproken zegt de Bijbel dat de HEERE op het gebed genezen kan. Lees o.a. maar Jakobus 5:13-15!

Ik zeg met nadruk op het gebed en ook kan. Want God is aan ons niets verplicht. En soms krijg je bij gebedsgenezingsdiensten de indruk, ik zeg het voorzichtig, dat de HEERE als het ware verplicht is door en om ons bidden te genezen; iets wat de Bijbel pertinent niet leert! Nooit is iets wat wij doen de grond waarom God iets doet. Dat zegt de Bijbel duidelijk. En toch gaat geen ding zonder bidden goed. Want de HEERE hoort onze stem zo graag.

Ik kan me levendig indenken dat iemand gemengde gevoelens heeft bij een gebedsgenezingsdienst. Ik zou me er ook ver vandaan houden. Voor je het weet, raak je verzeild in occulte toestanden met allerlei gevolgen vandien. Vanzelfsprekend is het goed in het gebed tot God de toevlucht te nemen en niet op mensen of middelen te vertrouwen, al mogen wij van middelen en mensen biddend gebruik maken.

Ds. H. J. Stoutjesdijk

Lees meer artikelen over:

gebedsgenezing
Dit artikel is beantwoord door

Ds. H.J. Stoutjesdijk

  • Geboortedatum:
    03-03-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Dordrecht
  • Status:
    Inactief
13 artikelen

Bijzonderheden:

Emeritus


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb sinds kort een vriend. We hebben laatst afgesproken en een beetje geflikflooid, maar hij zegt dat hij nooit nog een relatie wil beginnen. Maar ik zie dit al als een relatie en we doen ook al va...
5 reacties
30-11-2018
Mijn geloof is momenteel een naald in zo'n grote hooiberg, dat ik er bijna bang voor begin te worden om deze terug te gaan vinden. Ik leef momenteel met een angst die ik nooit eerder heb gehad en ik w...
4 reacties
30-11-2016
Het koor waarop ik zit zingt regelmatig klassieke werken. Helaas merk ik dat we daardoor in een spanningsveld terecht komen. We zijn een christelijk ensemble. We hebben in onze statuten staan dat we a...
Geen reacties
30-11-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering