Geestelijke oorlogvoering

Redactie Refoweb / 1 reactie

10-09-2015, 08:03

Vraag

Wat zegt de Bijbel over geestelijke oorlogvoering?


Antwoord

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2359 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
Boanerges
11-09-2015 / 15:12
Beste vragensteller,

in de reacties wordt verwezen naar de bekende tekst uit Ef.6. Ik weet niet precies of je dat soort oorlogsvoering bedoelt maar ik zou over deze tekst wel wat willen opmerken:

Het valt mij vaak op dat Ef.6 wordt aangehaald om te vechten (aan te vallen) en ten strijde te trekken tegen de duivel en de zonden. Volgens mij staat dat er helemaal niet! De "geestelijke wapenrusting" is een verdedigingsmiddel, geen aanvalsmiddel. De strijd is al lang gestreden, de definitieve overwinning is behaald. Wij hoeven, sterker nog kúnnen, niet eens wat bijdragen.

We hebben de wapenrusting alleen gekregen om onszelf mee te verdedigen. De duivel gaat immers nog steeds rond als een brullende leeuw.

Door er een aanvalsmiddel van te maken wordt je op het verkeerde been gezet. Dat werkt namelijk een onwenselijke en on-Bijbelse werkheiligheid in de hand. Deze heeft twee gevaarlijke kanten. In de eerste plaats zou je zomaar kunnen denken dat je nog iets verdienen moet. (omdat ik verlost ben MOET ik vechten) en in de tweede plaats - wanneer je merkt dat vechten zinloos is, je kunt niks op eigen kracht - raak je gefrustreerd en teleurgesteld en ga je twijfelen aan je redding. "Het lukt me niet om de zonden te laten....zie je wel....de zaligheid en het behoud is niet voor mij."

Wij hoeven ons niet te bewijzen. De strijd is gestreden en wanneer we dat met een oprecht hart geloven en achter Jezus aangaan omdat we alles van Hem verwachten, dan is die overwinning óók voor jou en mij. Geen twijfel over mogelijk!

Terug in de tijd

Aan ds. Harinck. Vanmiddag sprak ik mijn ouders die het blad Oude Paden lezen. Daarin stond blijkbaar een artikel in over het oordeel over Europa. Europa zou in 2016 vergaan. Schijnbaar door een water...
Geen reacties
09-09-2014
Christus kennen en liefhebben is het noodzakelijkste wat er is. Maar mijn leven is geen christelijk leven, ja misschien van de buitenkant, maar niet van binnen. Ik ben in de wereld, ben van de wereld ...
6 reacties
09-09-2011
Aan een ambtsdrager van de Gereformeerde Gemeenten. Ik ken al langere tijd een meisje, van wie ik ben gaan houden. Ik weet niet of het wederzijds is. Maar belangrijker: ik weet ook niet of het Gods ...
Geen reacties
09-09-2021
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering