Vrouw van een predikant

Ds. M. Baan / 1 reactie

10-06-2015, 10:17

Vraag

Is het de bedoeling dat een vrouw van een predikant ook pastoraal werker is? Onze predikant heeft al heel veel fouten gemaakt doordat zijn vrouw zich met zijn werk bemoeide.


Antwoord

Beste mensen,
 
Ik kreeg eens tijdens een pastoraal bezoek de volgende vraag voorgelegd: “Is het de bedoeling dat de vrouw van onze huisarts ook patiënten behandelt? Onze dokter heeft al heel veel fouten gemaakt doordat zijn vrouw zich met zijn werk bemoeide.”
 
Ik heb toen het volgende geantwoord: “Misschien zou die vrouw van de dokter er wijzer aan doen vooral haar man op een andere manier te ondersteunen, zoals: hem goed voedsel voor te zetten, zijn kleding op orde te houden, hem raad te geven als hij dat vraagt, eventueel zijn boekhouding bij te houden, zo weinig mogelijk ruzie met hem te maken en tijdig met hem op vakantie te gaan.”

Wellicht zouden slechts een paar woorden veranderd hoeven te worden om het antwoord te vinden op de gestelde vraag?
 
Met een hartelijke groet en knipoog,
Ds. M. Baan, Veenendaal

Dit artikel is beantwoord door

Ds. M. Baan

  • Geboortedatum:
    16-02-1946
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
114 artikelen
Ds. M. Baan

Bijzonderheden:

Bekijk ook:


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
tja
10-06-2015 / 13:18
Als die vrouw een pastorale opleiding heeft gevolgd (wat iets anders is dan een studie theologie) waarom zou ze dan geen pastoraal werk kunnen doen in de gemeente?
Vrouwen zien weer andere dingen dan mannen en de combinatie predikant/vrouwelijk gemeentelid is ook niet altijd handig gebleken.

Terug in de tijd

Mag een vrouw die geen oudste is of een theologische opleiding heeft, voorgaan en de zegen (met geheven handen) geven? Mijn man en ik hebben hier een meningsverschil over. Wij zijn lid van een Baptist...
Geen reacties
10-06-2016
Als kind is bij mij een hechtingsstoornis geconstateerd. Inmiddels ben ik 20 jaar en vraag me af wat de gevolgen van een hechtingsstoornis op mijn leeftijd kunnen zijn. Ik weet dat ik me niet meer zo ...
Geen reacties
10-06-2008
Is Jezus de Zoon van God, was Hij God en net als God Alwetend? Wanneer Jezus sprak over de oordeelsdag gaf Hij duidelijk aan dat Zijn kennis beperkt was toen Hij zei: "Doch van die dag en van die ure ...
1 reactie
10-06-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering