Johannes 17

Ds. W. van Weelden / Geen reacties

30-12-2014, 08:07

Vraag

Johannes 17:3: “En dit is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enigen waarachtigen God, en Jezus Christus, Dien Gij gezonden hebt.” Ontkent Jezus hier zijn Eigen Godheid?


Antwoord

Nee, want de rijkdom van het geheimenis dat wij geloven in één God, de God van Israël, wordt hier met voeten getreden. God, de ene waarachtige God, maakt zich in de Bijbel namelijk bekend als Vader, Zoon en Heilige Geest. God openbaart Zichzelf. “Alzo lief heeft God de wereld gehad dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft.” Ook al zo’n rijk geheimenis.

De rijkdom van het Woord van God laat zich niet dwingen naar wat mensen logisch lijkt. De mens tast dan mis. Want wie zal het hart doorgronden? We hoeven enkel maar Johannes 17 verder te lezen en we zien daar dat Jezus spreekt dat Hij één is met de Vader.

Ds. W. van Weelden

Lees meer artikelen over:

Drie-eenheid
Dit artikel is beantwoord door

Ds. W. van Weelden

  • Geboortedatum:
    13-11-1956
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Oud-Alblas
  • Status:
    Actief
81 artikelen
Ds. W. van Weelden

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Waarom wordt er door christelijke huisartsen niet vaker gewezen op het feit dat je met gebruik van de pil of mirena toch een kans hebt dat er een eitje wordt bevrucht, maar dat dat nieuwe leventje dan...
Geen reacties
30-12-2009
Het lijkt mij erg fijn als ds. A.T. Huijser van de Gereformeerde Gemeenten zijn medewerking aan deze site zou verlenen. Zou de redactie dit hem kunnen verzoeken?
Geen reacties
30-12-2016
Ik heb een vraag over conversietherapie in Nederland. Als ik hier over op zoek ga op internet, zie ik genoeg petities die deze vorm van therapie willen verbieden, statements van regeringspartijen die ...
Geen reacties
30-12-2021
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering