Bidden om een teken

Ds. J.L. de Jong / 2 reacties

26-11-2014, 09:21

Vraag

Ik heb een vraag over bidden. Ik heb een paar maanden geleden gebeden voor iets. God heeft mijn gebeden gehoord en ik heb ontvangen. Het ging over een gebroken relatie die ik zo graag weer goed wilde hebben en dit gebeurde. Eerder in deze relatie had ik gevraagd om een teken of hij de ware was, ik kreeg een teken en toen wist ik het zeker. Nu is deze relatie weer kapot gegaan. Ik weet zeker dat satan hier mee te maken heeft. Kan ik nu weer bidden dat het goed komt? Of moet ik dit zien als een teken dat het niet gaat werken? Ik weet niet wat ik moet doen.

Antwoord

Beste vraagsteller,
 
Mooi om te lezen dat het zoeken en vinden van een levenspartner voor jou een gebedszaak is. De Heere wil ook in deze dingen gekend zijn. Ik kan niet achter alles kijken wat je schrijft. Het is zeker waar dat de satan een relatie in de war kan schoppen en kapot kan maken.
 
Wat je schrijft over een teken of hij de ware is vind ik wel wat gevaarlijk. Bij mij roept het de vraag op dat je dit teken blijkbaar nodig had? Was er iets waarom je eraan twijfelde of hij de ware was? Maak je jezelf nu niet teveel afhankelijk van dit teken? Ik adviseer je stellig om vooral het laatste teken heel serieus te nemen. Een duidelijker teken dan het uitgaan van de relatie kan je niet krijgen.
 
Wat moet je doen? Na deze teleurstelling proberen de draad van je leven verder op te pakken en bidden of de Heere de juiste man in jouw leven brengt. En bid er dan maar bij of het in het leren kennen van die man zo duidelijk zal zijn dat je geen bijzondere tekenen nodig hebt.
 
Veel wijsheid gewenst!
Ds. J. L. de Jong

Ds. J.L. de Jong

Ds. J.L. de Jong

 • Geboortedatum:
  25-11-1972
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Soest
 • Status:
  Inactief

Tags in dit artikel:

biddenrelatiekeuzeteken
2 reacties
Ryle
26-11-2014 / 15:53
ik geloof dat het mogelijk is om een teken te vragen, maar in ieder geval: GELOVIG gebed.
Ik adviseer je het boekje van: Andrew Murray te lezen, gaat over: met Jezus op de school van Gebed. Zul je zeer veel in hebbben (je moet maar eens recensies lezen)
JmP
26-11-2014 / 20:03
God zegt ons dat we onze begeerten in bidden en smekingen bij Hem bekend mogen maken (Fil 4:6) en op een andere plaats dat Hij het zal maken (Ps 37:5). Ik denk dat God niet altijd een vast teken geeft maar ons leid op Zijn weg. Al lijkt die weg soms ondoorgrondelijk. Je mag zeker bidden of God het zo wil leiden dat zaken die kapot gegaan zijn door Satan of eigen zonde weer bij elkaar wil brengen of andere wegen wil openen.

Terug in de tijd

Ik loop al een tijd met een vraag. Ik zit in de Gereformeerde Gemeente. Ik ben in behandeling geweest voor een obsessie ...
4 reacties
27-11-2015
Kun je zeggen dat God van alle mensen houdt? Kun je zeggen dat God niet van alle mensen houdt?
geen reacties
26-11-2004
Ik had deze week een discussie met een collega uit de Ger. Gem. in Ned. We hadden het over sterven en hoe je kunt weten ...
10 reacties
26-11-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering