Vrouw van Kain

Redactie Refoweb / 1 reactie

14-01-2014, 12:22

Vraag

Hoe kan dat in Genesis 2 wordt gesproken over een vrouw? Genesis 4:17: "En Kain bekende zijn huisvrouw, en zij werd bevrucht en baarde Henoch; en hij bouwde een stad, en noemde den naam dier stad naar den naam zijns zoons, Henoch."  Waar komt de vrouw van Kain vandaan? Adam en Eva hadden toch alleen maar zonen?


Antwoord

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2408 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
Jvslooten
14-01-2014 / 14:42
Gen. 5 v. 4 zegt: ´´Adams dagen waren, nadat hij Seth verwekt had, achthonderd jaar; en hij verwekte zonen en dochters.´´ Volgens de joodse overleveringen drieëndertig zonen en drieëndertig (of drieëntwintig) dochters, om precies te zijn.

Terug in de tijd

Aan een Ger. Gem.-panellid. Sinds ruim een jaar heb ik verkering met een hele lieve jongen. Hij is opgegroeid in de PKN, maar sinds enkele jaren zit hij in de HHK. Ik zit zelf in de Ger. Gem. We prate...
15 reacties
14-01-2013
Ik ben een jonge vrouw van bijna 20 jaar. Ik heb een hele goede relatie met mjin vriend. We hebben drie jaar verkering. Onlangs is er bij mijn familie en mijn vriend bekend geworden dat ik zes jaar la...
5 reacties
14-01-2011
Waarom is het woord "hel" in de SV vervangen door "het rijk van de dood" in de HSV? Het lijkt afgezwakt en minder ernstig?
11 reacties
14-01-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering