Doopbewijs

Ds. P. J. den Admirant / 1 reactie

09-09-2013, 15:00

Vraag

Onze zoon wil naar een andere gemeente en vraagt hiervoor zijn doopbewijs. Wij zijn RK en hij is al gedoopt. Waar is dat doopbewijs dan voor nodig?


Antwoord

Het antwoord is heel eenvoudig: het is een administratieve kwestie, die geldt voor iedereen die overgeschreven wordt vanuit een ander kerkgenootschap. Het is van belang dat er enig bewijs is dat iemand inderdaad is gedoopt. Uiteraard is dat een kwestie van vertrouwen, maar toch: er kan zomaar van alles beweerd worden, wat achteraf niet op waarheid berust.

Het is dus in de situatie van uw zoon niet zo dat de doop van de Rooms-Katholieke kerk niet zou worden erkend. Dat is namelijk wel het geval. Er is -als het om dit soort vragen gaat- geen sprake van enig wantrouwen, maar van (kerkelijke) orde.

Ds. P. J. den Admirant

Dit artikel is beantwoord door

Ds. P. J. den Admirant

  • Geboortedatum:
    05-12-1954
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Apeldoorn
  • Status:
    Inactief
45 artikelen
Ds. P. J. den Admirant

Bijzonderheden:

In 2020 met emeritaat.


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
vlokje
09-09-2013 / 20:10
Geef die jongen toch zn briefje...

Terug in de tijd

Weet iemand wie de schrijver is van Genesis? Is dat inderdaad Mozes? En wanneer is dat boek geschreven en waar? Iemand nog tips waar ik dat kan vinden?
Geen reacties
09-09-2006
Onlangs las ik in de krant dat dhr. Th. L. Zwartbol wordt bevestigd als predikant van de Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland te Wekerom. Een poosje daarna staat het verslag van de bevestiging in d...
Geen reacties
09-09-2006
Aan dhr. Slurink. Het nummer “Hallelujah” van Leonard Cohen raakt me diep. Toch weet ik niet goed wat ik ervan moet vinden en 'wringt' er ergens iets. Qua muziek en tekst vind ik het ontzettend knap g...
Geen reacties
09-09-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering