Magnetische armband gekregen

Redactie Refoweb / 6 reacties

21-11-2012, 11:48

Vraag

Onlangs werd mij een armband door een collega aangeboden. Deze armband werkt magnetisch. Als je ergens pijn hebt dan werkt deze zo dat de pijn verdwijnt. Ook kun je er goed van slapen en helpt het tegen veel klachten. Zij vertelde dat de werking wel verschillend kan zijn per persoon. Bij de een duurt het paar dagen, de ander voelt na een half uur al een warme gloed door het lichaam. Hoe leg ik haar uit dat zo'n armband niet in overeenstemming is met de Bijbel? Ik kan het heel moeilijk omschrijven waarom wij als christenen huiverig zijn voor zulke zaken.


Antwoord

Zie voor het antwoord deze url.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2357 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
6 reacties
mortlach
21-11-2012 / 12:07
Ach, een leuk polsbandje dat voor te veel geld is aangeschaft maar wat verder niets doet; wat is daar precies onbijbels aan? Je zou niet huiverig moeten zijn 'als christen' maar gewoon huiverig, punt. Het is niet magisch, het doet namelijke simpelweg niets en positieve effecten die je al dan niet voelt zijn het gevolg van het placebo-effect.
sydneylover
21-11-2012 / 17:07
Je kunt net zo goed je mobiel met een elastiek om je pols winden. Daar zit ook een magneet in. Scheelt weer een paar tientjes..
sydneylover
21-11-2012 / 17:08
*placebomodus uit
jsml
21-11-2012 / 20:03
Ik zou er ook huiverig voor zijn. Maar dan meer voor het bijgeloof van uw collega dan voor een armbandje. Overigens heb ik zelf een ring waardoor ik een warme gloed door mijn lichaam voel, maar dat komt denk ik meer omdat de naam van mijn vriendin er in staat. :-P
plderoos
22-11-2012 / 07:45
de vraag is in zichzelf bijzonder reformatorisch én bijzonder onbijbels. Eerst bedenken we of we ergens voor of ergens tegen zijn, in dit geval een magnetische armband. Vervolgens bedenken we dat we, o ja, daarvoor bijbelse grond moeten hebben om af te kunnen keuren wat we in ons hoofd al veroordeeld hebben.

Maar het zou andersom moeten zijn. Je behoort te weten wat God allemaal heeft gezegd. Zo vorm je je mening en weet je bij elk nieuw fenomeen hoe je erover denkt.

In dit geval: Occultisme, geloof in duistere machten, wordt in de bijbel duidelijk afgekeurd. Een magneetje echter heeft niets uit te staan met occultisme. Waar maak je je dan druk om! istie mooi? doe lekker om! istie lelijk, doe hem een paar dagen uit beleefdheid om en dan weer af. Werkt het niet? joh! what else is new! Werkt het wel? Dank God dat hij dat in de schepping heeft gelegd!
Daniel
22-11-2012 / 16:20
Nico Haak maakte in de negentiger jaren reclame voor zo'n armband, het was wel lullig dat hij veel te vroeg dood ging, zo'n armbandje is niet genezend.
Met plderoos ben ik het meestal eens, zijn laatste zin gaat hij door de bocht.
Maar dat heb ik hem al vergeven, plderoos is een goed mens.
Vind ik.........

Terug in de tijd

Ik kan het niet meer. Nooit meer zal ik worden zoals ik eens was. Ik weet eigenlijk niet eens hoelang dat geleden is. Ik ben misbruikt en zal nooit meer schoon worden. Het doet zo ontzettend veel pijn...
Geen reacties
21-11-2005
Mijn vraag is meer een vraag om hulp. Het geloofsleven is voor mij altijd heel belangrijk geweest en ik ben er afgelopen jaren veel meer mee bezig geweest dan eerder in mijn leven. Na een gesprek met ...
4 reacties
21-11-2017
Ik ben een student die best veel bezig is met geloof en wetenschap. Bij mij in de kerk wordt echter verteld dat ik niet in de oerknal mag geloven. Ongeacht, hoe ‘sterk’ het bewijs ook is, men weet hie...
4 reacties
21-11-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering