Vraag m.b.t tot het geloof

Ds. C.J. Barth / 2 reacties

15-01-2011, 13:00

Vraag

Ik heb een vraag m.b.t tot het geloof. Stel je voor, er is een jong moslimmeisje van 12 jaar. Op een kwade dag wordt zij verkracht en vermoord door een priester. Het christendom leert ons dat de priester die in Jezus gelooft als Verlosser toch naar de hemel gaat en de jonge moslima niet. Of hoe moet ik dit zien?


Antwoord

Een priester die dergelijke dingen doet laat zien dat hij volstrekt niet gelooft in Jezus. Wie in Jezus gelooft, wil ook leven als Jezus. In de Heere geloven betekent ook Hem navolgen. Geloof dat niet samengaat met goede werken is een dood geloof (Jakobus 2:17). En wie tegen beter weten zich niet bekeert, zal des te zwaarder oordeel van God ontvangen (Mattheus 11:20-24).
 
Hartelijke groeten,
Ds. C. J. Barth

Dit artikel is beantwoord door

Ds. C.J. Barth

  • Geboortedatum:
    09-02-1975
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Langbroek
  • Status:
    Inactief
75 artikelen
Ds. C.J. Barth

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
G_L
15-01-2011 / 15:39
Nou, ik vind de geschiedenis van David, Bathseba en Uria wel veel op deze vraag lijken... David had ook moord en overspel op zijn geweten. En toch ontving hij genade van God. Enige nuance in het antwoord zou in mijn ogen goed zijn.
Ria123
15-01-2011 / 17:57
David kwam wel tot berouw over zijn zonden.

Terug in de tijd

Aan iemand van de Gereformeerde Gemeenten. Ik heb een paar vragen. Ten eerste over het tiende gebod. Wanneer is iets begeren? Bijvoorbeeld, als ik naar het andere geslacht kijk op een datingsite, is...
Geen reacties
15-01-2021
Aan iemand uit de Gereformeerde Gemeenten. Ongeveer tien weken geleden stond ik voor de start van een nieuw schoolblok. We moesten onderzoek doen. Er moesten o.a. interviews afgenomen worden. Ik ben i...
Geen reacties
15-01-2019
In het geval dat er iemand komt te overlijden, beseft diegene vlak na de dood ook dat hij overleden is?
Geen reacties
15-01-2020
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering