Graag trouwen

C. M. Chr. Rots - de Weger / 2 reacties

24-08-2010, 17:00

Vraag

Wij zijn een jong stel en hebben al bijna vier jaar verkering. We studeren echter allebei nog. Waarschijnlijk kunnen we pas over drie jaar trouwen. Toch zouden we graag willen trouwen en een huis kopen, maar we kunnen geen hypotheek afsluiten. En een geschikt huurhuis is ook lastig te vinden. Ook de kosten voor een bruiloft komen er nog bij. Wie heeft er een tip voor ons? Alvast bedankt!


Antwoord

 
 
 

Beste vraagsteller,

Tja, je kunt wel van alles wíllen, maar dat gaat nu eenmaal niet. Je kunt óf je wensen aanpassen, óf flink gaan sparen, óf eens gaan praten met bijvoorbeeld je ouders/a.s. schoonouders. Een geslaagd huwelijk hangt niet af van een kortere of langere periode van verkering hebben, maar van de liefde die je voor elkaar voelt! Als een huis kopen c.q. huren -en daarbij ook nog een dure bruiloft- niet tot de financiële  mogelijkheden behoort, moet je iets aan die financiën doen (of genoegen nemen met een klein huis, kamers,tweedehands meubelen of ‘sinaasappelkistjes’ en een trouwerij zónder alle poespas). Als studie op dit moment belangrijker is, dan zou ik nog maar een poosje wachten met trouwen… Liefde heeft óók te maken met keuzes én dus met het stellen van prioriteiten! Daarin kun je elkaar steunen als een van beiden het moeilijk vindt.   

Succes!
Marijke Rots

Tags in dit artikel:

huwelijk
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1499 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
2 reacties
sis
25-08-2010 / 17:55
Hier iemand met hetzelfde probleem... Wij hebben ook vier jaar verkering en we willen graag trouwen. Wij gaan het toch proberen te regelen, we hebben gelukkig allebei flink wat spaargeld en de huurhuisjes zijn niet zo duur hier. Ik besef dat we geluk hebben, omdat we hier de mogelijkheden hebben. Het moet toch betaald worden! En wat die studie betreft, ik ben wel aan het werk maar mijn vriend gaat nog wel een voltijd studie doen, een eind reizen hier vandaan. Het word misschien wel zwaar, maar daar slaan we ons wel doorheen. Prioriteiten stellen en elkaar helpen... Goed antwoord van mevr. Rots.
myrthe
31-08-2010 / 14:42
wijsheid en liefde gewenst samen!
Maak een keuze die bij jullie past. een verkering van 7 jaar is erg lang maar kan wel (spreek uit ervaring)
Als ik erg wanhopig was dacht ik; dit zal me later altijd bij blijven en een schaduw werpen op onze verkeringstijd, maar achteraf valt het wel mee. Ik gun het niemand maar soms kan het gewoon niet anders. En probeer dan wel ook van je verkeringstijd te genieten, die komt niet meer terug!
Misschien heb je ouders waarmee je hier goed over kunt praten. Misschien zijn er oplossingen? Voor ons was dat toen erg lastig en ik heb mezelf wel voorgenomen; als mijn kind(eren) later groot is/zijn, wil ik dit wel bespreekbaar houden...

Terug in de tijd

Ik heb een vraag n.a.v. een ervaring die ik laatst had. Ik was in Washington DC waar een bijeenkomst was, geleid door Benny Hinn. De avond begon om 7 uur met constant gebed en zingen, na 2 uur kwam he...
Geen reacties
24-08-2003
Vrienden van mij zeggen dat we als kerk niet zonder de catechismus en de drie formulieren van enigheid kunnen. Ik ben van mening dat we dat wel kunnen. We hebben de bijbel toch? Is dit dan niet genoeg...
Geen reacties
24-08-2003
Het wil er bij mij niet in dat de gave van gezondmaking er niet meer is. De apostel Jakobus schrijft toch anders? En een andere apostel schrijft toch over verschillende gaven? Hoe zit dat?
Geen reacties
24-08-2003
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering