Uitnodiging versturen voor bruiloft [VIDEO]

C. M. Chr. Rots - de Weger / 1 reactie

20-08-2010, 15:45

Vraag

Wij hopen binnenkort te trouwen. Mijn aanstaande vrouw is vijf jaar geleden verlaten door haar man. We mogen hertrouwen, ook in de kerk (Ger. Bond). Nu zitten we met het volgende. Tijdens het eerste huwelijk van mijn aanstaande vrouw waren zij en haar man bevriend met een echtpaar. Dat echtpaar blijft ook nu, nu haar ex-man er met zijn secretaresse van door is gegaan, bevriend met hem. Wij vinden dit moeilijk. De ene avond zitten ze bij haar ex en een volgende avond willen ze gezellig ook met ons bevriend zijn. Wij vinden het moeilijk om hen op onze bruiloft uit te nodigen, omdat wij het toch heel moeilijk vinden dat ze geen duidelijke keuze hebben gemaakt, maar met beide stellen bevriend willen blijven. Kunt u ons gevoel begrijpen? Moeten we ons schuldig voelen dat we dit moeilijk vinden en liever niet willen?

Antwoord

 
 

Beste vraagstellers,

Bespreek dit probleem met de betreffende mensen. U vraagt van hén een keuze waar zij zich misschien helemaal niet van bewust zijn. Vriendschap met beide stellen is wellicht niet vanzelfsprekend in uw ogen, maar tot nu toe bent u er wel in meegegaan, toch? En dan zou feest vieren niet kunnen? Het lijkt mij geweldig om zulke loyale vrienden te hebben.

U zegt dat deze vrienden geen duidelijke keuze hebben gemaakt, maar u zelf ook niet dunkt me. Wilt u de vriendschap in stand houden, dan zult u daar met uzelf over in het reine dienen te komen. Wilt u eigenlijk niet langer tot de vriendenkring behoren waar ook de ex van uw bruid toe behoort, dan zult u dat open en eerlijk met uw a.s. echtgenote én met de betreffende vrienden moeten gaan bespreken. Nee, dit zal niet gemakkelijk zijn. U hoeft uzelf niet schuldig te voelen omdat u dit moeilijk vindt. U moet u wel schuldig voelen als u een keuze bij anderen neerlegt, die uzelf niet wilt of kunt maken!

Een fijne bruiloft toegewenst samen met toegewijde vrienden!

Een hartelijke groet,
Marijke Rots

C. M. Chr. Rots - de Weger

C. M. Chr. Rots - de Weger

 • Geboortedatum:
  18-02-1947
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Aalten
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af. Lees hier het jubileuminterview.

Tags in dit artikel:

relaties
1 reactie
Cloudsadmirer
20-08-2010 / 20:15
Deze vraag verbaast me een beetje. Ik kan het probleem van de vraagstellers me heel goed voorstellen maar als ik me probeer voor te stellen om bevriend te zijn met een gescheiden stel dan kan ik me die vrienden wel voorstellen. Ze waren met jullie bevriend, ws omdat ze van jullie houden als MENS. Hoe verkeerd het gedrag ook was/is van de ex van vraagstelster.

Terug in de tijd

Na mijn menstruatie heb ik nog een week erna erg last van bruine afscheiding. Wat kan ik hier aan doen? Ik vind het erg ...
geen reacties
20-08-2009
Hoe is het psychisch voor een man die bijvoorbeeld 45 is en nog nooit gemeenschap met een vrouw heeft gehad? Wat kan dat...
geen reacties
20-08-2008
Is het normaal dat een vader zijn zevenjarige dochter steeds aanhaalt en op de mond kust?
2 reacties
20-08-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering