Bultjes

drs. N. Wolswinkel / 4 reacties

01-07-2010, 17:02

Vraag

Ik heb regelmatig last van bultjes in mijn vagina (een soort puistjes). Het doet pijn. Na een paar dagen komt er een soort pus uit. Kan dit te maken hebben met de GBS-bacterie? Daar ben ik namelijk draagster van. Wat kun je er aan doen? Het komt iedere keer terug. Ik heb een poosje Betadine Scrub gebruikt op advies van de huisarts, maar dit had geen resultaat.


Antwoord

De GBS-bacterie is, voor zover ik weet, eigenlijk alleen vervelend en potentieel gevaarlijk rondom de zwangerschap, en dan met name voor de pasgeborene. Of deze klachten hiermee samenhangen kan ik met deze weinige gegevens niet beoordelen. In ieder geval horen die bultjes niet en moet je er dus verder naar laten kijken.

Drs. N. Wolswinkel

Tags in dit artikel:

medischvagina
Dit artikel is beantwoord door

drs. N. Wolswinkel

  • Geboortedatum:
    02-02-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
331 artikelen
drs. N. Wolswinkel

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
4 reacties
Cloudsadmirer
01-07-2010 / 22:17
Ik heb mijn scriptie over GBS infectie gedaan. Er zijn vrouwen die vaginale klachten kunnen hebben, veroorzaakt door GBS zonder zwanger te zijn. Tegen GBS is maar één medicijn: antibiotica. Vraag dus aan je huisarts een kuur.
noeska
02-07-2010 / 08:01
Wat zijn de klachten dan daarvan?
zandkasteel
03-07-2010 / 00:22
Ik heb ook GBS (en bijna mijn kind verloren), maar weet uit ervaring dat antibiotica maar eventjes werkt en alleen kort voor de bevalling mag worden gebruikt, omdat je anders resistent kunt worden en je dan nog een groter probleem hebt.
Cloudsadmirer
03-07-2010 / 09:03
@zandkasteel, ik weet niet hoe oud je kind nu is maar tegenwoordig krijgt een vrouw MINIMAAL 4 tot 6 uur antibiotica tijdens de bevalling, Als zij dan in tussentijd bevalt, word het kind sowiezo ook behandeld met ab tot blijkt dat het niet geinfecteerd is met GBS (en dat duurt meestal twee dagen)
Dat zal wel een heftige tijd zijn geweest, zandkasteel, toen je kindje GBS had? Heeft hij/zij er wat aan overgehouden?

noeska, ik weet niet de precieze klachten van GBS vóór de zwangerschap. Volgens mij vage vaginale klachten (zoals de vraagstelster) en regelmatig een blaasontsteking kan ook duiden op GBS. Ik heb me vooral verdiept in GBS bij het kind zelf.

Terug in de tijd

Ik weet dat veel muziek slecht is. Maar is U2 en/of Coldplay slecht? Ik heb gehoord dat ze christelijk zijn... U2 gebruikt zelfs bijbelteksten voor een liedje. Kunt u mij vertellen of dit ook verkeerd...
Geen reacties
01-07-2006
Hoe moet ik vanuit christelijk perspectief kijken naar de psychoanalyse van bijvoorbeeld Anna Freud en Erik Erikson? Op internet vond ik op de wikipedia-pagina over dit onderwerp dat er vanuit christe...
2 reacties
01-07-2016
Ik ben een meisje van vijftien jaar en heb tot mijn twaalfde een beugel gedragen. Na deze ingreep stonden mijn tanden al licht naar voren gekanteld, maar dit viel niet zo op. Drie jaar later staan mij...
3 reacties
01-07-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering