Verlaten in een huwelijk

C. M. Chr. Rots - de Weger / 2 reacties

01-10-2009, 08:50

Vraag

Kan iemand mij wat vertellen over wat iemand doormaakt die verlaten is? (dus in het huwelijk)? Welke emotionele gevolgen heeft dit voor iemand? Is hier een goed boek over? (om iemand beter te kunnen begrijpen wat diegene heeft mee- en doorgemaakt).

Antwoord

Beste vraagsteller,

Uw vraag is heel algemeen. Mijn antwoord dus ook. Emotionele gevolgen die iemand doormaakt die te maken heeft met een scheiding zijn te vergelijken met gevoelens van rouw en verdriet. Bovendien kan er een enorme boosheid zijn, of ontstaan er schuldgevoelens.

Wat iemand een goed boek vindt is heel persoonlijk en heeft met de eigen (geloofs) achtergrond te maken. Leest u maar eens iets over rouwverwerking, dan is er zeker herkenning! U kunt ook zoeken naar boeken met scheiding als onderwerp.
 
Heel af en toe laat ik me verleiden tot het noemen van boektitels, waar dan reacties op komen met nóg meer goede boeken... dat doe ik nu dus niet. Het beste is om naar de bibliotheek of de winkel te gaan en zelf te neuzen.

Sterkte gewenst,
Marijke Rots

C. M. Chr. Rots - de Weger

C. M. Chr. Rots - de Weger

 • Geboortedatum:
  18-02-1947
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Aalten
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af. Lees hier het jubileuminterview.

Tags in dit artikel:

psychologie
2 reacties
meizje
01-10-2009 / 16:05
Joke Verweerd heeft daar mooie gedichten over geschreven. Het boekje heb ik thuis, de titel ben ik even kwijt, die hoop ik later nog te kunnen noemen, mits iemand anders dit nog niet heeft gedaan.
Rianne1357
02-10-2009 / 13:52
Zoek bv maar eens bij den hertog op de website, en lees de recenties. al is het net wat Marijke zegt erg individueel. eigen ervaringm mijn 2de en huidige man is na een 30 jarig huwelijk verlaten vd ene op de andere dag , en wij ( ik als weduwe) zijn samen getrouwd. ik ervaar dat het deels te vergelijken is. alleen het grote verschil hierin is: mijn man had naast het niet geloven, niet begrijpen en gemis, en waarom vragen, ook een zekere boosheid, die later overging in wat onverschilligheid. ik daar en tegen alleen verdriet en gemis, maar daarnaast ook heel mooie herinneringen, die niet bezoedelt worden door boosheid. sterkte. en je mag altyd mn email opvragen hoor. H GR.

Terug in de tijd

Wat is het nut van kerkgeschiedenis? Ik moet er een werkstuk over maken, maar ik weet er geen raad mee.
geen reacties
01-10-2004
Waar komt de traditie van het klokken luiden vandaan? En waarom doet het ene kerkgenootschap het wel en het andere niet?...
geen reacties
01-10-2012
Ik heb de wens om heel, heel dicht bij God te leven. Ik doe mijn uiterste best om dit te bereiken. (o.a. door mijn verst...
geen reacties
01-10-2007
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering