Nietszeggend gesprek

C. M. Chr. Rots - de Weger / 1 reactie

23-07-2009, 13:00

Vraag

Ik heb een lieve vriend. Soms belt hij en dan VOEL ik echt niets en dan is het zo’n nietszeggend gesprekje geweest. Een andere keer dan vind ik het wel fijn, maar ik ben altijd dan aan het wegen of ik wel voldoende aansluiting en zo voel en of er voldoende niveau voor mij in de relatie zit. Terwijl dat, denk ik, echt wel goed zit, ook al hebben we een verschillend niveau van opleiding en werk: hij HBO en ik MBO. Waarom tob ik hier dan zo over? En is het normaal dat je in een verkering soms een gesprek hebt dat je denkt: ik vond het zo nietszeggend en ik voel me niet vervuld? Hoort dat er dan ook bij? En hoe vaak moet je dan wezenlijk kunnen praten en zo?


Antwoord

Lieve verliefde,

Een relatie kent pieken en dalen: je kunt niet altijd op de toppen verkeren! Er is dus niets mis met een ‘gewoon kletspraatje’. Het is soms al heerlijk om iemands stem te horen, toch?

En een andere keer heb je soms onverwacht een indringend gesprek met elkaar. Weer een andere keer ga je er bij wijze van spreken voor zitten om ernstig met elkaar te praten. Een tijd van verkering is een tijd om elkaar te leren kennen, op allerlei terreinen. Gesprekken helpen daarbij. Verschillend niveau van opleiding en werk ook. Met andere woorden: zijn leven is interessant voor jou, het jouwe voor hem. Mét alle ups en downs. Met alle ernstige dingen, maar ook met flauwe grapjes of ‘nietszeggende’ woorden (die zelfs door onbenulligheid heen toch véélzeggend kunnen zijn!)

Wat bedoel je met “ik voel me niet vervuld?” Verwacht je steeds een roze wolk of zoiets? Denk dan eens na over de verwachtingen die je van een vriend, van déze vriend, van verkering, van een relatie, van een huwelijk hebt!

Groeten, alle goeds gewenst
Marijke Rots

Lees meer artikelen over:

verkering
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1502 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
meizje
23-07-2009 / 22:06
Je schrijft er niet bij hoe oud je bent en hoe lang je verkering hebt. In de tijd dat verliefdheid overgaat in 'houden van', twijfelen veel stellen of het allemaal nog wel goed zit... Verder een fijn antwoord van Marijke. Hier kun je je voordeel mee doen!

Terug in de tijd

Ik heb lang zitten nadenken en hier zit ik mee: 1. De uitverkiezing al voor je geboorte. Waarom zou je nog naar de kerk gaan, geld geven aan goede doelen etc? Alles is toch al voorbeschikt dus maak...
Geen reacties
23-07-2019
Wat moet je nu eigenlijk als christen op aarde doen om zalig te worden? Ik ben van huis uit evangelisch, maar ik twijfel vaak aan de juistheid van de leer. Ik zit wel op een reformatorische school. He...
Geen reacties
23-07-2004
Weet iemand welke kerk in Engeland het dichtst bij onze Ger. Gem. (in Ned.) komt? Vaak worden de baptisten genoemd, maar daar zit nog best veel verschil in als je het hebt over de doop, bekering en Go...
6 reacties
23-07-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering