Sterven van jonge kinderen

Ds. C.G. Vreugdenhil / Geen reacties

18-04-2003, 00:00

Vraag

Bij ons op de bijbelkring is een discussie ontstaan n.a.v. het boekje "Levend Geloof" van ds. Vreugdenhil over de vraag m.b.t. het sterven van jonge kinderen. Enkele mensen meenden op grond van de Dordtse Leerregels te mogen zeggen dat jonggestorven kinderen van godzalige ouders verzekerd kunnen zijn van hun verkiezing en zaligheid. Maar dat onbekeerde ouders, deze zekerheid niet hebben. Maar hoe moet ik dit zien wanneer één van de beide ouders nog onbekeerd is? Wat is dan de juiste uitleg van de Dordtse Leerregels, Hfdst 1:17?


Antwoord

De zaligheid van jong gestorven kinderen hangt niet af van het geloof van de ouders, maar die is er uit kracht van het genadeverbond. Niet als automatisme. Ook als één van de ouders echt gelovig is kan hun kind behouden zijn. Om het antwoord kort te houden heb ik een preek bijgevoegd over de DL art. 17 en 18. Daarin kun je uitgebreid lezen hoe onze Dordtse vaderen over deze materie spraken.

zie bijlage.

Ds. C. G. Vreugdenhil

Lees meer artikelen over:

Dordtse leerregelsjonggestorven kinderen
Dit artikel is beantwoord door

Ds. C.G. Vreugdenhil

  • Geboortedatum:
    02-04-1946
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Houten
  • Status:
    Actief
226 artikelen
Ds. C.G. Vreugdenhil

Bijzonderheden:

Emeritus-predikant

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Mijn vraag is of films waarin bijbelse personen nagespeeld worden (niet de Heere Jezus) verkeerd zijn? Alvast bedankt voor uw antwoord.
Geen reacties
18-04-2006
Misschien is het een gekke vraag, maar mag een christen zijn haar afknippen en dan in het bijzonder een vrouw? Met afknippen bedoel ik niet kaal knippen, maar je haar in model laten knippen en een stu...
10 reacties
18-04-2016
Mijn vriend (net 26) en ik (bijna 21) zijn een jaar samen. Onze relatie ging vrij snel omdat het gewoon goed aanvoelde en nog steeds. We zijn ook van plan om in 2019 te trouwen als alles goed mag gaan...
Geen reacties
18-04-2018
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering