Hoe weet ik of God deze jongen voor mij bedoeld heeft?

C. M. Chr. Rots - de Weger / Geen reacties

18-12-2008, 00:00

Vraag

Ik ben een vrijgezelle meid die graag een vriend zou willen hebben, een maatje met wie je door het leven gaat. Toch wil ik hierin Gods weg gaan. Ik bid ook veel ervoor. Ik wil niet mijn eigen verlangens volgen maar de weg die God voor mij bedoeld heeft gaan. Maar ik vind het heel moeilijk om duidelijk te krijgen wat Gods weg hierin is. Ik ken een jongen voor wie ik heel veel voel. Ook heb ik dit voorgelegd in mijn gebed. Maar hoe kan ik nou weten of God deze jongen voor mij bedoeld heeft?


Antwoord

Beste vraagsteller,

Fijn dat je de weg wilt gaan die God met jou gaat. Op dit moment is dat nog als vrijgezel, maar wie weet met over een poosje verkering! Je kent een aardige jongen... heb je ook contact met hem? Leer elkaar kennen, praat met hem over alles wat je bezighoudt, ook over je gebed en verlangen naar iemand die samen met jou Gods weg wil gaan. Je merkt dan vanzelf of dit de wáre voor je is. Hij is immers niet voor niets op je levensweg geplaatst... en het is bidden en werken, nietwaar! Dat betekent in jouw geval: niet met je handen samen blijven zitten afwachten, maar de handen uit de mouwen steken en zorgen dat je hem leert kennen. Vele goede gesprekken met hem toegewenst, en hopelijk een fijne verkeringstijd!

Gode bevolen,
Marijke Rots

Lees meer artikelen over:

verliefdheid
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1502 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Een vraag over een tekst uit de HSV. In de SV staat in Jesaja 9: "Vader der eeuwigheid". In de HSV staat': "Eeuwige vader". Mijns inziens is dit geheel iets anders. Vanwaar deze vertaling?
9 reacties
18-12-2010
Alhoewel ik al veel vragen en antwoorden over dit onderwerp heb gelezen, blijf ik erover nadenken en twijfelen. Mijn man en ik zijn ruim twee jaar getrouwd en hebben nog geen kinderen. Na een periode ...
5 reacties
18-12-2012
Is er een verschil tussen geduld en lankmoedigheid? Of is geduld misschien een (onder)deel van lankmoedigheid?
1 reactie
18-12-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering