Ik ben een meisje van 17 jaar en heb last van ontsierende strepen op de bovenben...

A. Kwakernaak / Geen reacties

06-11-2007, 00:00

Vraag

Ik ben een meisje van 17 jaar en heb last van ontsierende strepen op de bovenbenen en onderbuik. Nu ben ik erachter gekomen dat deze strepen zwangerschapsstrepen genoemd worden. Weet u misschien wat de oorzaak is van het ontstaan van deze strepen en is hier ook iets aan te doen?


Antwoord

Striae of zwangerschapsstrepen zijn lijnvormige huidafwijkingen die ontstaan wanneer het onderhuids bindweefsel uit elkaar wordt getrokken door snelle groei van het lichaamsdeel in kwestie. De rode kleur die striae in een vroeg stadium vertonen, kan soms zeer lang aanhouden. In de loop van de tijd verkleuren de meeste striae langzaam via beige kleurig naar huid- of ivoorkleurig. Dit kan jaren duren.

Hoe jonger de huid, hoe meer kans op striae. Striae komen het meest voor bij zwangeren, pubers, mensen met overgewicht, bodybuilders en mensen die bijv prednison gebruiken. Helaas is er geen behandeling bekend. laat je dus niet verleiden om allerlei dure creme’s of behandelingen te ondergaan. Van al deze behandelingen is nooit aangetoond dat ze werkzaam zijn.

A. Kwakernaak

Lees meer artikelen over:

medisch
Dit artikel is beantwoord door

A. Kwakernaak

  • Geboortedatum:
    30-11-1999
  • Kerkelijke gezindte:
    Onbekend
  • Woon/standplaats:
    Moerkapelle
  • Status:
    Inactief
62 artikelen

Bijzonderheden:

huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Waarom is er zoveel verschil tussen Ger. Gem. en GKV, terwijl ze allebei de formulieren van enigheid onderschrijven?
Geen reacties
06-11-2006
Ik heb een vraag over de omgang met mijn schoonmoeder. Dat houdt mij erg bezig. Onze karakters zijn erg verschillend en passen niet bij elkaar. Zij is erg sociaal, open, veel praten. Ik wat gesloten, ...
7 reacties
06-11-2012
Het komt het dat in sommige kerken zo weinig mensen het Avondmaal vieren? De Heere heeft ons toch de opdracht gegeven Avondmaal te vieren (1 Kor 11:25)? Die opdracht mag je toch niet naast je neer leg...
Geen reacties
06-11-2005
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering