De Inca Trail naar Machu Picchu een unieke ervaring

Gesponsord artikel / geen reacties

09-10-2022, 09:28

Peru is een prachtig land met veel mogelijkheden om geweldige tracks te lopen. Ga je naar Peru, dan moet je zeker naar de ruïnes van de oude Incastad Machu Picchu. Deze staan niet alleen op de UNESCO lijst als Cultureel en Natuurlijk Erfgoed van de Wereld maar ze zijn ook nog eens bestempeld als één van de zeven wereldwonderen. Je kunt deze prachtige plek op diverse manieren bezoeken. De avontuurlijkste is om dit via de Inca Trail te doen.

ADVERTORIAL

Geef om leven, kies Care4Life

Care4Life is een nieuwe christelijke zorgverzekering, voor mensen die bewuste en principiële keuzes willen maken.

Lees verder...

Geef om leven, kies Care4Life

Over de Inca Trail naar Machu Picchu

Machu Picchu, dat staat voor ‘de Verloren stad van de Inca’s’, is een van de mooiste bezienswaardigheden van het Zuid Amerikaanse land Peru. Nog altijd is het een mysterie hoe de Inca’s het klaarspeelden om de stad op deze hoogte te bouwen. Alle bouwmaterialen zijn namelijk door mensenhanden naar boven gebracht.

De Inca Trail is een route van 45 kilometer dwars door het dichte oerwoud en over bergtoppen naar de ruïnes van Machu Picchu. Je kunt deze prachtige tocht in drie tot vijf dagen voltooien. Er is ook een mogelijkheid om een verkorte versie van de tocht te doen.

Machu Picchu ligt op 2.340 meter hoogte. Het hoogste punt van de tocht is de ‘Dead Woman’s Pass’ die op zo’n 4.200 meter ligt. Tijdens deze unieke tocht kom je ook nog langs de ruïnes van de bergdorpen Huinay Huayna en Phuyupatamarca. Onderweg kun je genieten van de prachtige natuur en weidse uitzichten en een fantastische zonsopkomst en -ondergang.

Eenmaal bij de ruïnes aangekomen kun je de diverse hoogtepunten zoals de Intihuatana Steen en de Koninklijke Graftombe bewonderen. Maar er valt veel meer te zien. Het is echt een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten.

De beste tijd voor deelname aan de Inca Trail

Als je Machu Picchu via de Inca Trail wil bezoeken, kan dit het hele jaar door. Uitzondering is de maand februari. In deze maand is de Inca Trail gesloten in verband met onderhoud. De periode van mei tot oktober is het meest populair. In deze periode valt er weinig neerslag en heb je de meeste zonuren.

Zo kom je er

Je kunt vanuit Nederland met diverse maatschappijen naar Peru. Je vliegt eigenlijk altijd naar de hoofdstad Lima. Vanaf daar vlieg je met een binnenlandse vlucht naar de luchthaven Velazco Astete bij de stad Cuzco. Deze gezellige stad waar je zeker ook een tijdje moet verblijven ligt op ruim 70 kilometer afstand van Aguas Calientes, de vertrekplaats van de Inca Trail naar Machu Picchu.

Houd rekening met vertragingen op de luchthaven. Bij grote vertragingen of in het ergste geval een geannuleerde vlucht heb je in feite altijd recht op een vergoeding. Deze kan je online heel eenvoudig claimen. Altijd doen dus!

Gesponsord artikel op 09-10-2022, 09:28
geen reacties

Meer nieuws

Esmee was vorig jaar onbedoeld zwanger. Geëmotioneerd vertelde ze de organisatie van de Week van het Leven dat ze er tij...
1 reactie
26-09-2022
Evangelist Jan van Dooijeweert hoopt vanaf eind september weer te starten de thema-avonden in Veenendaal. De verdiepings...
1 reactie
09-09-2022
De nieuwste artikelen van Refoweb direct via Whatsapp ontvangen? Zo werkt dat:
geen reacties
03-08-2022
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering