Vrouwen in beeld - Schoonheid in gebrokenheid (Win een boek!)

Nieuwsredactie / 4 reacties

16-03-2022, 10:17

Hoe kleed je je op een manier die bij je past? Wat zegt de Bijbel over schoonheid en kleding en in hoeverre moeten of mogen we als vrouwen bezig zijn met kleding? Hoe gaan we om met imperfecties, bij onszelf en bij anderen? Wat staat er in de Bijbel over mannen- en vrouwenkleding?

Herken je deze vragen? Dan is dit nieuwe boek van Carolien Luitjes voor jou geschreven. Refoweb geeft er een weg voor de meest originele inzender...


Hoe je ook denkt over kleding, een keuze maken moeten we allemaal. Als jij kleding draagt die past bij jouw uiterlijk & innerlijk doe je recht aan hoe je gemaakt bent.

God heeft ons gemaakt naar Zijn beeld en Zijn gelijkenis. Een kunstwerk van God. Hij maakte ons volmaakt en mooi, gaaf en goed. De mens naar Gods beeld en gelijkenis is na de zondeval gebroken. Maar God riep de mens tevoorschijn, gaf hen kleding om met elkaar om te kunnen gaan in deze gebroken wereld en gaf de belofte van Zijn Zoon. Hij zou Zijn Zoon breken, verbrijzelen om ons te helen. Als we geloven in de Heere Jezus, Die het volmaakte beeld van God is, dan weerspiegelen we weer iets van dat beeld van God. Allemaal op onze eigen manier, op onze eigen plek, met de ons door God geschonken gaven, zowel innerlijk als uiterlijk.

Als we beseffen dat alles wat we krijgen genade is, dan zijn we tevreden met wat Hij ons geeft. En zo mogen we ook onze kleding kiezen. Dankbaar dat God ons kleding geeft om ons te bedekken en te beschermen.

Weet je wat Calvijn zegt?  Dat we kleding kunnen gebruiken als middel om te laten zien dat het een vreugde is de Heere te dienen. Hij zegt het zo: “Kleding is geschenk van God, een hulpmiddel voor gelovigen om het samenspel tussen de kleur en de vorm van mooie kleding te vieren. Juist daardoor geven ze de Gever de meeste eer. Bovendien moeten christenen kleren dragen die niet alleen functioneel zijn, maar ook zo mooi dat ze inspireren tot vreugde en dankbaarheid.“

Hoe kleed je je op een manier die bij je past? Wat zegt de Bijbel over schoonheid en kleding en in hoeverre moeten of mogen we als vrouwen bezig zijn met kleding? Hoe gaan we om met imperfecties, bij onszelf en bij anderen? Wat staat er in de Bijbel over mannen- en vrouwenkleding? Herken je deze vragen? Dan is dit boek voor jou geschreven.

Het boek is voor € 24,99 te koop bij de christelijke boekhandel of via de site van Carolien: www.carolienluitjes.nl.

Refoweb geeft een boek weg! Je komt hiervoor in aanmerking door in een reactie hieronder (in maximaal 100 woorden) te plaatsen waarom jij nieuwsgierig bent geworden naar dit boek.

Nieuwsredactie op 16-03-2022, 10:17
4 reacties
abigailjanse
18-03-2022 / 21:54
Ben heel benieuwd naar de inhoud van dit boek, vooral hoe dit vanuit Bijbels oogpunt wordt beschreven, ik voel zelf altijd een spanningsveld, door de zondenval moeten wj nu kleren dragen, daarvoor dienden we naakt God volkomen, mogen we dan nu nog, na de zondeval, 'genieten' van mooie kleding en schoonheid? Terwijl we eigenlijk zo diep gevallen zijn. Ik zie uit naar de inhoud van deze facetten in dit boek.
Butterfly_4
26-03-2022 / 08:08
Ik hoop in dit boek iets te ontdekken hoe je door je kleding laat zien Wie je wilt dienen, zonder dat je dan preuts/ouderwets overkomt. Want ook op die manier kun je het dienen van God onaantrekkelijk maken. Voor onze meiden vind ik het een uitdaging en spanningsveld om niet mee te doen met de mode van korte rokken, laag uitgesneden shirts, uitlokkende kleding maar ze tegelijk wel vlot te kleden in kleding die bij ze past en waarin ze zich lekker voelen.
schoenveter
31-03-2022 / 07:35
In de vlugheid las ik: "Win een broek!". Waarop mijn eerste gedachte was dat vrouwen kans maken om een broek te winnen en zo te zien wat geschikt is om te dragen!

Het is nog vroeg. Misschien heb ik dit BOEK wel nodig om meer duidelijkheid hierover te krijgen...
refoweb
31-03-2022 / 10:23
Dat zijn 3 uitstekende redenen ;-) We geven er dus gewoon 3 weg!

Willen de bovenstaande reageerders ons hun gegevens even mailen via info@refoweb.nl? Dan komen de boeken z.s.m. jullie kant op.

Meer nieuws

Op initiatief van ds. A. Simons van de hervormde gemeente Valburg-Homoet vangt de kerkelijke gemeente komende week enkele tientallen Oekraïnse vluchtelingen op voor onbepaalde tijd. De vrouwen en kind...
1 reactie
04-03-2022
Een meerderheid van de Nederlanders wil een minimumleeftijd en deskundigenverklaring als voorwaarden voor het juridisch wijzigen van geslacht op de geboorteakte. Een nieuw wetsvoorstel wil deze criter...
3 reacties
31-01-2022
De laatste jaren maakt het idee dat je de Bijbel en de evolutietheorie met elkaar kunt verbinden, opgang in Nederland. Mensen die dit standpunt huldigen, beweren vaak dat je christenjongeren er geen g...
Geen reacties
12-01-2022
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering