Refoweb in 2021

Refoweb / Geen reacties

30-12-2021, 16:00

De vragenrubriek van Refoweb vierde dit jaar haar 20-jarig bestaan. We moesten even terugdenken aan de tijd dat we de eerste panelleden benaderden door na de kerkdienst geduldig op de betreffende predikant te wachten. De tijd dat de foto's van de deskundigen per post werden verzonden om vervolgens te worden ingescand. Nu, bijna 20.000 vragen en antwoorden later, kunnen we constateren dat de rek er bepaald nog niet uit is:

 


In 2021 werden er 882 vragen en antwoorden gepubliceerd op de website. Dat is wat meer dan in de 3 voorgaande jaren. Ruim 100 panelleden mochten we daarbij inschakelen. 7 nieuwe deskundigen leverden hun eerste antwoord af. 


De bezoekerscijfers van Refoweb.nl namen iets af naar ruim 1 miljoen unieke bezoekers. Jullie bekeken daarbij zo’n 7,2 miljoen pagina’s. De daling is voornamelijk te wijten aan een wijziging in het algoritme van Google. De zoekmachine zette helaas wat minder bezoekers bij de deur van ons portaal af.


We bleven Fleur, het immer psalmzingende meisje, natuurlijk volgen in 2021. Het ziekenhuistraject is inmiddels afgesloten, mochten we met dankbaarheid vernemen. Vader en moeder schreven:

"God heeft verhoord! We mogen Flore nog bij ons hebben. Wat een grote zegen! We willen iedereen bedanken voor al het meeleven!”


Dit jaar starten we in samenwerking met de Reformatorische Omroep een radioversie van de vragenrubriek. Iedere uitzending nodigen we een panellid uit die zijn of haar antwoorden rondom een bepaald thema behandeld. Inmiddels zijn er al 24 afleveringen gemaakt. Een deel kun je hier terugkijken in een playlist van Youtube. Een derde serie voor 2022 is in de maak!

Bijzonder is de aflevering die we met dominee Roos (CGK) opnamen. Enkele maanden later overleed dit trouwe panellid aan wie we veel te danken hebben:


Refoweb sloeg zijn vleugels uit. Nou ja, eentje in elk geval. We huurden de prachtige concertzaal Het Cenakel in Tilburg af en lieten musicus Hendrik Jan van der Heiden los op de schitterende piano van Steinway & sons. 19 nummers werden er opgenomen met de allermooiste christelijke muziek. Eind februari kon je het resultaat bekijken in een concert van 45 minuten. Inmiddels is het ruim 25.000 maal bekeken.

(En abonneer je op ons kanaal voor nog veel meer van dit moois. Vergeet het duimpje bij de video's niet a.u.b.)


In de vragenrubriek maakten we  dankbaar gebruik van de BibleLink van GlobalRize. Hiermee kun je snel naar een bijbeltekst in een vraag en antwoord. Bijvoorbeeld Johannes 3 vers 16. We begrepen dat de online teksten het afgelopen jaar meer dan 30.000 keer zijn gelezen. Het voldoet dus mooi in een behoefte.

 

P.S. benieuwd naar de statistieken van 202020192018,  201720162015201420132012 en 2011?

Lees meer artikelen over:

refoweb
Refoweb op 30-12-2021, 16:00
Geen reacties

Meer nieuws

Voor ons is het een vanzelfsprekendheid dat we met Kerst de Bijbelse boodschap horen verkondigen. Al dan niet fysiek in de kerk, met alle beperkende maatregelen die er zijn. In Pakistan is die vanzelf...
Geen reacties
22-12-2021
Zo ongekend groot als de stroom online christelijke (orgel)muziek was in het achterliggende coronajaar, zo stil bleef het rond de koning van de instrumenten, de piano. Musicus Hendrik Jan van de Heide...
Geen reacties
16-12-2021
De opleiding theologie aan de Theologische Universiteit Apeldoorn behoort volgens de Keuzegids tot de beste van het land. Onlangs verscheen de Keuzegids Universiteiten 2022, waarin alle universitaire ...
Geen reacties
13-12-2021
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering