Refoweb in 2016

Refoweb / geen reacties

31-12-2016, 08:06

Het afgelopen jaar bestond Refoweb 15 jaar. Wat ooit begon als chatbox is in de tussenliggende periode uitgegroeid tot een van de grootste christelijke sites van Nederland. In 2016 namen zo'n 1,1 miljoen lieden een kijkje, een plus van 15% ten opzichte van 2015. Meer statistieken en wetenswaardigheden van het aflopende jaar hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet:

De nieuwsbrief: niet erg hip maar wel al lange tijd een wens van de oprichters. In februari startten we met een selectie van het beste van Refoweb van de achterliggende week. Die krijg je dan zaterdags zo in je postvak. Er zijn nu 46 edities verschenen. De 10 meest gelezen berichten uit deze nieuwsbrieven, lees je hier.

Lachen, gieren, brullen, moesten we in juli. De redactie van de vragenrubriek gaf een ludiek antwoord op een overduidelijke nepvraag en dit ging vervolgens viral door heel Nederland. De pagina werd tienduizenden keren bekeken. ‘Pokemon in de kerk’ staat dan ook met superstip op 1 in de lijst met meest gelezen artikelen.

Eind augustus was er opnieuw een mijlpaal in de vragenrubriek. De 15.000ste vraag werd online gezet. Het betreft een antwoord van ds. C. Harinck van de Gereformeerde Gemeenten. Daarin oordeelt hij zeer scherp als het gaat om het vergeestelijken (allegorese) van Bijbelse gebeurtenissen. “De allegorese wordt als zeer verderfelijk gezien. Calvijn zegt er van: Allegorese is een uitvinding van de duivel om het Schriftgezag te vernietigen. Er wordt helaas wat geknoeid met de Schrift. Teksten worden aangepast om allerlei bevindelijke stellingen te verdedigen...

Vanaf september lanceerden we op veler verzoek de bannervrije variant van deze website. Tegen betaling van 15 euro per jaar ben je verlost van de advertenties. Vanaf dat moment werden Adblockers vrindelijk edoch dringend verzocht om deze uit te zetten. In ons interview met Vice.com lees je dat dit bittere noodzaak was.

De media wist Refoweb ook weer te vinden. Van een artikel in het blad Volzin tot een gesprek op lokale zender Klokradio. En van good old Reformatorische Omroep tot het Nederlands Dagblad.

De sociale media dan. De Facebook-likers stegen met 15% naar 3234, de Twitteranen groeiden naar 2713. Ook was Refoweb op iets bescheidener schaal actief op Instagram en Youtube. Volg ons ook daar. 

In 2016 kwamen 1,1 miljoen mensen Refoweb met een bezoekje vereren. Dat is ruim 15% meer dan het jaar er voor. Zo’n 10 miljoen pagina’s werden daarbij bekeken. Meer dan de helft komt uit de leeftijdscategorie van 18-34 jaar (onder de 18 lentes wordt niet gemeten helaas). De mannen zijn iets in de minderheid met 40%, vrouwen heersen over Refoweb met 60%.

Last but not least het beste paard van stal. In de vragenrubriek werden 1090 antwoorden gepubliceerd, die zijn beantwoord door 123 verschillende panelleden. 8 nieuwe deskundigen werden toegevoegd.

 

P.S. benieuwd naar de stats van 2015, 2014, 2013, 2012 en 2011?

Tags in dit artikel:

refoweb
Refoweb op 31-12-2016, 08:06
geen reacties

Meer nieuws

Bij het samenstellen van de populairste artikelen van 2016 constateren we dat het om een zeer uiteenlopende verzamelin...
geen reacties
27-12-2016
Evangelist en panellid bij de vragenrubriek Jan van Dooijeweert start met een nieuw initiatief: landelijke thema-avonden...
3 reacties
30-11-2016
De Theologische Universiteit Apeldoorn heeft een spellenbox uitgebracht. Deze spellenbox bevat twee luxe bordspellen: ee...
3 reacties
23-11-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering