‘Fleur’ zingt nog dagelijks psalmen

Nieuwsredactie / 1 reactie

04-01-2021, 10:00

“We waren er in het begin niet zo blij mee dat dit filmpje via sociale media werd verspreid, maar inmiddels merken we dat niet een mens, maar God hiervan de eer heeft gekregen.”

Aan het woord is Anthon, de vader van Flore. Het meisje met leukemie werd bekend onder de naam Fleur om anonimiteit zoveel mogelijk te waarborgen. “Inmiddels weten de meeste mensen wel hoe ze heet.” De toen vierjarige kleuter was op weg naar het ziekenhuis. Onderweg zong ze mee met psalm 42. Een heldere en zuivere kinderstem dat de indrukwekkende slotakkoorden van Psalm 42 een getuigende en extra dimensie gaf: “Ach wanneer zal ik naderen voor Uw ogen. In Uw huis Uw naam verhogen.”

ADVERTORIAL

Geef om leven, kies Care4Life

Care4Life is een nieuwe christelijke zorgverzekering, voor mensen die bewuste en principiële keuzes willen maken.

Lees verder...

Geef om leven, kies Care4Life

Het filmpje dat bedoeld was voor de familie, belandde op sociale media en internet en ontroerde honderdduizenden. Na toestemming van de familie zette ook Refoweb het online. De EO zorgde eveneens voor de nodige publiciteit. Met als gevolg dat niet alleen Flore en haar galmend getuigenis viral ging, maar ook predikanten dit lichtend voorbeeld gebruikten tijdens hun preek op zondag.

Ds. J. C. de Groot liet het filmpje op zondag 7 juni zelfs zien vanaf de kansel in de Hervormde dorpskerk van Oud-Beijerland. Anderen haalden het aan als voorbeeld voor de jeugd om God te zoeken (en te vinden) op jonge leeftijd, net als Flore. “Wat ik nu doe, dat doe ik nooit, maar we zijn toch maar met weinig”, sprak de dominee. “Niemand die het ziet, moet je maar denken. Alleen de Heere en die weet dat ik alleen maar het goede met jullie voor heb.”

Het gezin ontving ruim 1500 brieven en kaarten, vertelt haar vader. “En nog steeds komt er post binnen. Er is ook veel voor ons gebeden en daarom willen we ook graag laten weten hoe het nu met Flore gaat.”

En hoe gaat het? “Goed! Ze wordt steeds sterker en kan ook weer kind zijn. We zijn nu over de helft van de chemokuren heen. Die duren wel tot eind 2021. Maar het zwaarste deel hebben we achter de rug. We zitten nu in een zogenoemde onderhoudsfase. In het verleden moesten we elke week één of tweemaal naar het ziekenhuis voor een behandeling. Nu is dat nog tweemaal in de drie weken. Flore heeft nog wel last van bijwerkingen kort na een ziekenhuisbezoek, maar ze heeft nu tijd om bij te komen en daardoor krijgt ze ook weer energie. Ze gaat ook zoveel mogelijk naar school. Ze is vrolijk en levenslustig en ze zingt dagelijks psalmen. Dat geeft rust in mijn hart, zegt ze. Wat er in haar leven gebeurt begrijpt ze ook heel goed, maar ze slaat zich er dapper doorheen. Ze heeft het vaste vertrouwen dat de Heere bij haar is en met haar mee gaat naar het ziekenhuis.”
 

Flore met Kerst 2020
 

Het is dit eenvoudige geloofsvertrouwen dat velen ontroerde en ook tot steun was. Anthon: “Wij maken het soms zo moeilijk. Gods Woord zegt dat we moeten geloven als een kind. Voor veel mensen is dit tot troost en bemoediging geweest. Nadat het filmpje viral ging dachten we: wat gebeurt hier en gaat dit wel goed?! We vreesden dat een mens de eer zou krijgen en waren daarom eerst erg terughoudend. Maar we hebben gemerkt dat dit uiteindelijk heeft geleid tot roem van Gods grote naam en daar gaat het om.”

Lees ook: 'De lofzang van Fleur' (6 juni 2020)

Nieuwsredactie op 04-01-2021, 10:00
1 reactie
hansa
04-01-2021 / 11:44
Wat hebben wij ernaar verlangd om nog eens te horen hoe het met Flore (Fleur) gaat. Daarom danken wij haar ouders en ook Refoweb hartelijk voor dit bericht. De Heere heeft bewaard, niet vóór de diepte, maar dóór de diepte heen. Soli Deo Gloria!
Dat Flore verder herstellen mag en met haar ouders ook verder Zijn ondersteuning mogen ervaren, dat is onze hartelijke wens en gebed.
Hun geeft Hij moed en krachten, die hopend op Hem wachten..

Meer nieuws

Bijna 10 miljoen bekeken pagina's werden er op Refoweb.nl  genoteerd in 2020, lieten we eerder in het jaaroverzicht wete...
geen reacties
01-01-2021
835 vragen en antwoorden werden er in 2020 online gepubliceerd. En vele, vele (al eerder beantwoorde) vragen handelden...
geen reacties
31-12-2020
GlobalRize start dinsdag 22 december met een online bijbelmarathon om aandacht te vragen voor de wereldwijde evangelieve...
geen reacties
16-12-2020
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering