Roomse Klaas versus rendierbeul

Boer K. / 1 reactie

17-11-2014, 09:16

We blijven een wonderlijk volkske. In Oekraïne woedt een burgeroorlog. IS zorgt voor een massaslachting in het Midden-Oosten. Het dodelijke ebola-virus verspreidt zich in razend tempo door Afrika. En wij... wij slaan elkaar de hersens in omdat de huidskleur van Sinterklaas z’n knecht ons niet aanstaat.

 

Vreemd, want het is onmiskenbaar dat de Sint en z’n buitelende achterban bij de Hollandse volkscultuur en -traditie hoort. Ik ben de laatste die zal ontkennen dat er aan een witte baas en zwarte knecht wellicht nergens een vleugje racistische superioriteit kleeft, maar dat is nog geen reden om zwarte werknemers en negerzoenen virtueel het land uit te knikkeren. Iedere tegenstander van Zwarte Piet heeft immers de vrijheid om dit rassenhatende land te verlaten en het volmaakte utopia elders te zoeken. Blijkbaar weegt de aanwezigheid van riante sociale voorzieningen voor onze bezwaarde en geïmporteerde medeburgers zwaarder dan het donkere gelaat van het lanterfantende werkplebs dat te lang heeft genoten van de Spaanse zon.

Nee, dan heb ik meer sympathie voor de Partij van de Dieren die een kruistocht is begonnen tegen... de Kerstman. De negen rendieren van deze vetzak worden namelijk ernstig afgebeuld. Onafgebroken dienen zij op Kerstavond namelijk de vadsige vrolijkaard met zijn overladen slee door ’s wereld dreven te trekken. De ernstig ondervoede schepsels krijgen geen rust en in plaats van enige dankbaarheid rest Kerstmans’ zweep, terwijl meneer obesitas himself zich bij iedere schoorsteen tegoed doet aan melk met koekjes. Respect daarom ditmaal voor het rendierlievende wijsvingertje van Thieme.

Vermoedelijk is zij op het idee gebracht door de Bond van Kleine Mensen die woest is over het misbruik van elfen door... inderdaad, eveneens Santa. Zijn werkdwergen worden als slaven behandeld. Geen salaris noch vrije tijd, laat staan een strandvakantie aan een van de Spaanse Costa’s zoals de Hollandse Pietermansknechten. Het gansche jaar dient er doorgekacheld te worden zonder dat daar pecunia’s of ander vrolijkmakende vergoedingen tegenover staan. En daarom spuit de kabouterbond nu ook vuur, gal en gif richting deze traditionele slavendrijver.

Dat alles overziende wordt het tijd om als gereformeerde gezindte partij te kiezen en ons Calvinistisch verzet tegen de  roomse Klaas in te ruilen voor een opstand tegen het rode gevaar(te) van de Noordpool. Het zou mij bovendien niets verbazen als het smelten van de poolkappen alles te maken heeft met de uitstoot van broeikasgassen uit de speelgoedfabrieken van deze vage bontjas. Een reden te meer om kerkbreed op te trekken. Mannenbroeders, ten strijde.

Boer K. op 17-11-2014, 09:16
1 reactie
tiswat
19-11-2014 / 21:15
Opmerkelijk.

De Kerstman kan op Kerstmis 31 uur werken, dankzij de verschillende tijdzones en de rotatie van de aarde, aannemende dat hij van Oost naar West reist (wat mij logisch lijkt voor de Kerstman). Dit resulteert in 822,6 huisbezoeken per seconde. Bij elk westers huis met een oppassend kind heeft de Kerstman dus 1/1000-ste van een seconde om te parkeren, uit de slee te springen, door de schoorsteen te springen, de sokken te vullen, de presentjes onder de kerstboom te leggen, op te eten wat men goedbedoeld heeft gereedgelegd, terug door de schoorsteen naar buiten te gaan, terug op zijn slee stappen en te rijden naar het volgende huis. Aannemende dat die 91,8 miljoen huizen gelijkelijk verdeeld zijn over de aarde (ik weet dat dit niet geheel klopt, maar voor ons wetenschappelijk onderzoek is dit toch voldoende). Dan praten we over 1240 meter per huisbezoek. De totale af te leggen afstand wordt dan 120,8 miljoen kilometer. En dan heb ik nog geen rekening gehouden met eventuele pauzes (om te doen wat we allemaal moeten doen indien we 31 uur zouden werken ) en ook nog geen tijd voor een maaltijd etc. Dit betekent dat de slee van de Kerstman zich moet voortbewegen met een snelheid van 1.040.000 meter per seconde. Dat is dus zo'n 3000 keer sneller dan de geluidssnelheid. En om nu een goede indruk te krijgen: het snelste door de mens gemaakte voertuig dat we kennen, de Ulysses ruimtesonde, beweegt met een armzalige snelheid van 44000 meter per seconde. Daarbij kan een conventioneel rendier maximaal ca. 24 meter per seconde halen.

Lees ook deze columns

De reformatorische theologie, zo stelt zendingswerkster K. ter Berghe, biedt veel meer houvast dan dat deel van de evang...
2 reacties
11-11-2014
“Hoe meer verhalen ik lees over homoseksualiteit, hoe minder ik ervan begrijp. Homoseksualiteit lijkt een complex versch...
3 reacties
04-11-2014
Ik heb mijn hersens afgepijnigd: wat kon die man nou toch tegen Wim hebben? Helemaal onbedoeld hoorde ik, buiten op het ...
8 reacties
28-10-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering