Homocomplexualiteit

Buitenman / 3 reacties

04-11-2014, 16:42

“Hoe meer verhalen ik lees over homoseksualiteit, hoe minder ik ervan begrijp. Homoseksualiteit lijkt een complex verschijnsel te zijn, een symptoom met een onbekende, wellicht variërende oorzaak”, zo schrijft Daniël Lam in een bespreking van Rosaria Butterfields boek “Een onwaarschijnlijke bekering” dat onlangs uitkwam bij De Banier (160 blz.; 16,95 Euro). “Voor Rosaria werd het onderliggende gedachtenpatroon van haar homoseksuele gevoelens duidelijk: een hoogmoedig feministisch wereldbeeld.”


“Wat wel opvalt in de verschillende verhalen is dat er twee belangrijke bewegingsrichtingen zijn. Aan de ene kant christenen die worstelen met homoseksuele gevoelens, daar geen ruimte voor krijgen binnen hun geloofsgemeenschap en daardoor stress en afwijzing ervaren in plaats van liefde en bewogenheid ... Aan de andere kant homo’s -met of zonder christelijke opvoeding- die zich wel welkom voelen binnen de kerk, maar erachter komen dat hun homoseksuele levensstijl niet overeenkomt met de navolging en zelfverloochening die Jezus vraagt.”
 
“Zou het mogelijk zijn om deze verhaallijnen met elkaar te verbinden zonder mensen in de kou te laten staan?” vraagt Lam zich vervolgens af. “En hoe ziet dat er dan uit? Bij wie kunnen (gelovige) jongeren terecht met hun vragen en worstelingen? Is het mogelijk om in de kerk de échte verhaen te vertellen - met scherpe randjes en mysterieuze, onwaarschijnlijke wendingen?”
 
Uit: “De Oogst. Maandblad van Tot Heil des Volks”, oktober 2014. Daniël Lam is medewerker van CHAP, dat zich richt op christelijke hulp bij seksverslaving.

Buitenman op 04-11-2014, 16:42
3 reacties
Mona
04-11-2014 / 21:33
Ik heb het boek gelezen. Een mooi duidelijk, geweldig boek. Leerzaam voor mij als heterovrouw.
Vervolgens heb ik het boek ingebracht op het forum hier, onder topic homohuwelijk, en gevraagd of mensen met mij hierover wilden praten.
Er kwam geen enkele reactie op, van niemand. Heel jammer.
Rosaria moest haar lesbische identiteit opgeven: voor God.
Ze deed het ook: Dóór God.
En dat raakt de diepte kern.
Wie is daartoe van zichzelf bereid?
Niemand wil zichzelf verliezen.

Prachtig te zien hoe de kerk om haar heen stond, en christelijke vrouwen een vangnet voor haar mochten zijn. Maar ze kon niet blijven in haar eerste gemeente. Ze moest verder gaan, en dieper graven. Maar de Heere liet haar niet los in haar worsteling.
JohnLapre
06-11-2014 / 16:40
Mooi! Ik heb ook over dit thema en deze vragen nagedacht en er een stuk over geschreven.

https://johnlapretravels.wordpress.com/2014/10/01/open-armen-voor-homos-aan-de-poort-van-de-kerk-eenmaal-binnen-nog/

Ik denk dat het kan helpen om verder het gesprek hierover aan te gaan.
Mona
15-11-2014 / 13:34
Ik heb je stuk gelezen John, en ben het van harte met je ONeens.
Ter info plaats ik hier een link, met een getuigenis, zo ongeveer als Rosaria Butterfield.

http://www.cip.nl/artikel/45636/Gezonde-homoseksuele-relatie-is-onmogelijk

Lees ook deze columns

Ik heb mijn hersens afgepijnigd: wat kon die man nou toch tegen Wim hebben? Helemaal onbedoeld hoorde ik, buiten op het land, flarden van een gesprek tussen twee mannen. De ene was héél erg duidelijk ...
8 reacties
28-10-2014
“Ons kennen is wel ten dele, maar de gedeeltelijke kennis die we hebben is wel ware kennis”, aldus Arie Geelhoed op zijn persoonlijke website. “God kennen betekent dat we allerlei dingen van Hem weten...
Geen reacties
23-10-2014
Nog niet zo lang geleden begon een predikant uit de rechterflank van onze achterban zijn lezing op een jongerenavond met de woorden: “Jij schijnheilige refo.” Het werd doodstil in de zaal. Ademloos we...
7 reacties
21-10-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering