Gods antwoord op mijn keuzes (2)

C. M. Chr. Rots - de Weger / Geen reacties

01-12-2021, 08:06

Vraag

Dag mevrouw Rots. Dank u voor het beantwoorden van mijn vraag over Gods antwoord op mijn keuzes. Ik geef wat meer informatie:

1. Voordat ik mij tot God bekeerde was ik verliefd op een meisje. Die liefde werd niet beantwoord. En ik piekerde over het feit dat ik geen verkering en vriendin kon krijgen. Maar in 2011 gaf God mij een teken dat ik van Hem een mooi meisje zou krijgen, dat veel mooier is dan Zijn engelen. Dat teken kreeg ik via een vrouwelijke pastoor. 

Punt 2 gaat over vrienden die bij mij passen. Ik was altijd thuis. Ik had geen leeftijdgenoten waar ik mee om ging en geen vrienden. Mijn ouders baden er voor dat ik vrienden zou krijgen.

Misschien kunt u er nog iets over zeggen?


Antwoord

Beste vraagsteller,

Eerlijk gezegd begrijp ik er nog niet veel van: je denkt dat je nú een keuze moet maken, terwijl je als informatie geeft dat je in 2011 -dat is tíén jaar geleden!- een teken van God kreeg. Waarom dan in 2021 een probleem? Je hebt het ‘beloofde’ meisje nog niet ontmoet, of sinds kort juist wèl? Vraag jezelf serieus af wat de waarde is van een ‘voorspelling’, door wie dan ook gedaan. Diegene is en blijft een mens die wellicht het beste met je voorheeft, maar geen toekomstvoorspelling kan doen alsof dat van God-zelf zou komen! 

En over het tweede: je óuders hebben voor jou gebeden, wat natuurlijk heel goed is. Maar de vraag voor mij is nu: heb jijzelf wel behoefte aan vrienden om je heen?      

Mijn reactie op je vragen was – en die reactie herhaal ik hier: God geeft antwoord op gebed op Zíjn tijd en Zíjn wijze! Er komt geen briefje uit de hemel, een gebed is geen verlanglijstje dat God maar heeft in te willigen! Maar je mag in je dagelijkse gebed áltijd om geloof en overgave vragen met de woorden: “niet mijn wil, maar de Uwe geschiede!” Dat lijkt me nog steeds van toepassing, ook nu je iets meer schrijft over de achtergrond van de beide keuzes waar je het over had (en hebt).  

Geen idee of ìk je met dit antwoord help, maar misschien is het voor jou goed om eens te gaan praten met iemand die jou kent en waar jij vertrouwen in hebt. Misschien een jeugdleider of zo, een ouderling of voorganger... en dan niet om je dingen wijs te maken, maar gewoon om te luisteren naar jouw héle verhaal dat ongetwijfeld groter is dan datgene wat je nu aan Refoweb hebt geschreven.

Marijke Rots

Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1502 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Dominee Vergunst, op welk hoofdstuk en boek doelt u in uw antwoord op de vraag van 27-08-2003 dat ik zojuist las, het boek van Brakel? In welk boek beschrijft Brakel het werk van de Heilige Geest in h...
Geen reacties
30-11-2006
Een vriendin van mij vind ik heel erg leuk. Ik heb ook gevoelens voor haar. Zij weet ook dat ik haar leuk vind. Maar als ik dat dan tegen haar zeg, dan reageert ze een beetje lacherig. Ik heb mijn gev...
1 reactie
30-11-2011
Tijdens een bijbelstudie heb ik gehoord dat de duivel de engel van de muziek was. Hier hebben we toen ook een bijbeltekst over gelezen, maar dat kan ik niet meer vinden. Weten u hier iets van en waar ...
Geen reacties
30-11-2001
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering