Werp uw zaad niet ter aarde

Redactie Refoweb / Geen reacties

17-09-2018, 13:42

Vraag

Na een aantal prachtige kinderen gehad te hebben en er veel ziektes bij de kinderen voor komen, die ook nog erfelijk zijn, zitten wij met het volgende. Wij hebben besloten dat het beter is geen kinderen meer te krijgen. Alleen weten wij niet precies wat er bedoeld word met: werp uw zaad niet ter aarde. Wie kan ons daar een goed antwoord op geven? Zoals wij het zien is, dat ons menselijk zaad niet verspild mag worden. De pil zijn wij op tegen omdat er soms toch al menselijk leven ontstaat; geldt ook voor de prikpil.


Antwoord

Waarschijnlijk wordt met die uitdrukking gedoeld op de geschiedenis van Onan. Dat is hier niet van toepassing. Lees ook dit artikel daarover.

Over gezinsvorming zijn al veel antwoorden verschenen op Refoweb. Daar kun je ongetwijfeld meer mee.

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2359 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Hoe groot is, of hoeveel tekst bevat, een preekschets gemiddeld? Ik zie nooit dat een dominee zijn schets omslaat of bladert. Past alles op één velletje?
Geen reacties
17-09-2015
Er is een stabiele thuissituatie, een gezin met kinderen. De vrouw is meerdere keren vreemd gegaan en zegt van beide mannen te houden. Geeft aan geen spijt te hebben. Wel kerkelijk getrouwd, maar niet...
Geen reacties
17-09-2008
Ik ben een jongen van 19 jaar. Al van jongs af aan heb ik slaapproblemen, die ik op alle manieren heb proberen op te lossen: homeopathisch, medicatie, een medium en nog veel meer. De medicatie werkte,...
2 reacties
17-09-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering