Onan

Ds. P. Koeman / Geen reacties

26-02-2014, 12:59

Vraag

Is coitus interruptus zondig? Als je leest dat Onan het zaad op de aarde “verdierf” en hiervoor gedood werd, Gen. 38:9-10.


Antwoord

Op uw vraag wil ik kort ingaan. Ik ken de situatie waarin u bent en de reden cq. de achtergrond van uw vraag niet. U verwijst zelf naar de geschiedenis van Onan. Die heeft met opzet niet willen voldoen aan de verplichtingen van het leviraatshuwelijk en is daarvoor gestraft. De problematiek die u benoemt, is inderdaad niet juist en in strijd met Gods bedoelingen rond een zuiver omgaan met elkaar, zowel voor als in het huwelijk. Ons lichaam is bedoeld als tempel om daar zo verantwoord mogelijk mee om te gaan. Dat geldt evenzeer de seksualiteit.
 
Met groet,
Ds. P. Koeman

Lees meer artikelen over:

zelfbevrediging
Dit artikel is beantwoord door

Ds. P. Koeman

  • Geboortedatum:
    16-04-1941
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Barneveld
  • Status:
    Inactief
77 artikelen

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Hoe ga je om met tegenslagen? Soms lijkt het allemaal te veel te worden. Veel zorgen in mijn ouderlijk huis. Ernstige ziekte van mijn broer, tevens psychotisch, waar ik een zeer speciale band mee heb....
2 reacties
26-02-2013
Mag je als christen meehelpen op je werk met het organiseren van een open dag die op zondag gehouden wordt, ook al ga je die dag zelf niet komen (dus alleen de voorbereiding)?
Geen reacties
26-02-2019
Wij zijn een pasgetrouwd stel. We houden veel van elkaar. Toch hebben we vaak ruzie en dan echt ruzie. Gelukkig praten we dit samen wel goed uit, maar soms lijkt de bom weer te barsten. Ik voel me hie...
6 reacties
26-02-2020
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering