(...) extreme moeheid, duizeligheid, hartkloppingen en soms moeilijk adem kunnen...

A. Kwakernaak / Geen reacties

30-08-2007, 00:00

Vraag

Een medische vraag: Ik ben een vrouw van 36 jaar en ik heb klachten die ook bij bloedarmoede voorkomen. Zoals extreme moeheid, duizeligheid, hartkloppingen en soms moeilijk adem kunnen halen en pijn op de borst. Ook heb ik last van misselijkheid. Bloedonderzoek wijst uit dat mijn hb steeds goed is maar mijn ferritine schommelt tussen de 7 en 12. Is het waar dat er niets aan de hand is zolang mijn hb maar goed is of is er wel degelijk sprake van ijzertekort? En zo ja, wat moet ik dan verder laten onderzoeken? Ik word een beetje moe van het feit dat er gezegd wordt dat het allemaal psychisch is. Ik voel me niet serieus genomen.
ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Wanneer je een normaal Hb-gehalte hebt, zijn de genoemde klachten niet goed te verklaren door bloedarmoede. Ferritine is een maat van de ijzervoorraad en deze is bij u aan de lage kant. De ijzervoorraad kun je verhogen door extra ijzer te gaan gebruiken. Dit kan d.m.v. ijzertabletten zoals ferrofumaraat of ferrogradumet. Een ander alternatief is floradix drank. Het is echter de vraag of u zich beter zal gaan voelen indien het ferritine hoger geworden is.

De klachten die u beschrijft kunnen ook passen bij schildklierproblemen of hyperventilatie. Voor dit laatste is een ademhalingsoefening bij de fysiotherapeut soms een goede remedie. Schildklierafwijkingen kunnen goed vastgesteld worden d.m.v. een bloedonderzoek. Mogelijk kunt u dit nog een keer bespreken met uw huisarts.

A. Kwakernaak

A. Kwakernaak

  • Geboortedatum:
    30-11-1999
  • Kerkelijke gezindte:
    Onbekend
  • Woon/standplaats:
    Moerkapelle
  • Status:
    Inactief
  • Bijzonderheden:

    huisarts

Tags in dit artikel:

medisch
Geen reacties

Terug in de tijd

In de Bijbel staat dat je God niet mag uitbeelden, maar op de plaat van de smalle en de brede weg staat Gods oog. Is dat verkeerd? Hoe moet je dat op grond van de Bijbel zien?
Geen reacties
30-08-2006
Aan een dominee van de Gereformeerde Gemeenten. Er zijn al een aantal vragen beantwoord over de enge poort in Bunyan’s Christenreis. Toch loop ik er nog steeds mee. Christen was toch aan zijn schuld o...
Geen reacties
30-08-2019
Waarschijnlijk is hier heel discussie over en is er ook al een aantal vragen over gesteld, maar toch blijft het in mij rondspoken. Het gaat om de bekering. Het is aan de ene kant alles van God en niet...
Geen reacties
30-08-2021
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering