Straatkrantverkopers (2)

J.M. Strijbis / Geen reacties

21-07-2007, 00:00

Vraag

Nog even terugkomend op de straatkrantverkopers... ik heb inderdaad geprobeerd iets van het evangelie door te geven, maar deze mensen beheersen zeer slecht het Nederlands. Ik geef ze meestal 5 euro, maar pas had deze mevrouw een verhaal over geldnood omdat haar moeder in Bulgarije gestorven is vorige week. Dat ze geld nodig had omdat ze dakloos dreigde te worden. Ik ga me er ongemakkelijk bij voelen omdat ik de juistheid, ook door taalproblemen, niet kan inschatten. Wat moet ik hiermee? Echte nood moet gelenigd worden, maar ook ik ben geen geldezeltje en wil niet dat er onnodig van me wordt geprofiteerd.


Antwoord

Beste vragensteller,

Ik kan me je ongemakkelijke gevoel goed indenken. Persoonlijk ben ik er dan ook van overtuigd dat er andere kanalen zijn waar deze mensen terecht kunnen. Er zijn ook andere kanalen waar jij je geld op een verantwoorde manier kunt geven.

Nogmaals: een krantje kopen is m.i. goed, maar zomaar geld geven vind ik onverstandig. De één zal er goede dingen mee doen, maar de ander koopt er drugs of alcohol/tabak voor.

Ik zou zeggen: neem in dit geval je gevoel serieus.

Groetjes,
J. M. Strijbis

Dit artikel is beantwoord door

J.M. Strijbis

  • Geboortedatum:
    16-06-1956
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Gouda
  • Status:
    Actief
163 artikelen
J.M. Strijbis

Bijzonderheden:

Docent(opleider) Driestar Hogeschool


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik maak mij erg veel zorgen over mijn ouders. Mijn vader werkt echt heel veel en ik vind eigenlijk echt veel te veel. ‘s Ochtends vroeg begint hij en ‘s avonds laat stopt hij pas. Ik vind dat echt vre...
Geen reacties
21-07-2017
In hoeverre mag je (dag)dromen over degene op wie je verliefd bent en heeft Spreuken 16:30 daar iets mee te maken?
1 reactie
21-07-2014
Waarom kan ik niet goed verlangen naar God? Zou dat komen omdat ik Hem niet kan zien? Ik ben zo vastgenageld aan de wereld en wil zo graag nog dingen meemaken in het leven, zoals trouwen, kinderen k...
Geen reacties
21-07-2021
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering