Straatkrantverkopers

J.M. Strijbis / Geen reacties

10-07-2007, 00:00

Vraag

Hoe moet je tegenover straatkrantverkopers staan? Is dit een legale vorm van bedelen of kunnen deze mensen niet anders? Zijn het asielzoekers die wel onderdak hebben? Graag wil ik weten of je ze als christen moet en kan steunen of niet.


Antwoord

Ha vragensteller,

Om te beginnen zou je ze de vraag zelf kunnen stellen. Misschien krijg je dan een gesprek met ze en kun je als christen iets uitdragen van het christelijk geloof.

In mijn ogen zijn het geen bedelaars. Het zijn mensen die op een eerlijke manier proberen wat geld bij elkaar te krijgen. Zo'n krant kost gewoonlijk 1,50 euro, waarvan de helft voor hen is. Het is dan ook niet goed om geld te geven zonder een krant af te nemen, want dan zou je wel aan bedelen meedoen. Deze mensen willen tenminste nog iets voor hun geld doen.

Bedelen is inderdaad niet goed, want dat had de Heere verboden. Toch kom je ook in de Bijbel bedelaars tegen. Dit zei echter meer over de samenleving, die dus kennelijk niet goed voor zijn mensen zorgde, dan over de man of vrouw zelf.

Krantverkopers kunnen asielzoeker zijn, maar het kunnen ook andere mensen zijn. Ik denk dat je er goed aan doet om ze te steunen, maar vooral om ze de boodschap van heil door Jezus Christus door te geven.

Met vriendelijke groeten,
J. M. Strijbis

Dit artikel is beantwoord door

J.M. Strijbis

  • Geboortedatum:
    16-06-1956
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Gouda
  • Status:
    Actief
163 artikelen
J.M. Strijbis

Bijzonderheden:

Docent(opleider) Driestar Hogeschool


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben een jongen van dertien jaar een verliefd op een meisje van vijftien. Kan dit wel ooit iets worden?
Geen reacties
10-07-2004
Ruim een half jaar geleden heb ik een lieve man leren kennen. Het leek te mooi om waar te zijn. Ik heb moeilijke jaren achter de rug. Ik ben een gescheiden vrouw met een paar lieve kinderen. Toen ik m...
2 reacties
10-07-2014
Ik (meisje) heb al jaren een fijne vriendschap met een jongen. Sinds kort ben ik erg verliefd op hem. Hoe moet ik laten merken dat ik meer voor hem voel en toch zorgen dat -als hij dat niet heeft- ik ...
Geen reacties
10-07-2004
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering