Mirena-spiraaltje

Alie Hoek - van kooten / geen reacties

07-08-2002, 00:00

Vraag

Ik ben doktersassistente in opleiding en nu heb ik een vraag over het Mirena-spiraaltje. Hoe staan wij, mensen van de gereformeerde gezindte, daar tegenover? Ik hoor ook van mensen dat hiermee een bevruchte eicel kapot wordt gemaakt, wat dus eigenlijk een abortus is. Kunt u hier op reageren?

Antwoord

Wij staan zeer terughoudend tegenover het spiraaltje omdat je bij een spiraaltje wel bevruchting kunt krijgen, maar geen innesteling. Gewoonlijk vindt de bevruchting plaats in de eileider, vervolgens gaat de bevruchte eicel naar de baarmoeder waar het zo'n 5 a 7 dagen later zich innestelt in de wand ervan. Het spiraaltje heeft een irriterende werking op het baarmoederslijmvlies zodat een eventueel bevrucht eitje zich niet kan innestelen.

Bij een Mirena-spiraaltje ligt het iets anders. Het Mirena-spiraaltje scheidt ook een hormoon af zodat er minder kans is op een eisprong, maar in hoeverre dat ook waterdicht werkt, daar kan ik nog niet goed achterkomen.

Alie Hoek-van Kooten

Alie Hoek - van kooten

Alie Hoek - van kooten

Tags in dit artikel:

mirenaspiraaltjevoorbehoedsmiddel
geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben moeder van een gezin met drie jonge kinderen. Vooral tijdens de vakanties is het houden van stille tijd moeilijk(...
18 reacties
07-08-2010
Ik zit met een vraag. Wanneer leef je in de zonde en wanneer val je in de zonde? Zelf zit ik met een bepaalde boezemzond...
geen reacties
07-08-2006
Hoe bestudeer je de Bijbel eigenlijk?
6 reacties
09-08-2018
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering