(...) Hoe denkt u over het gebruik van msn, mail, enz.? Ziet u bijvoorbeeld vers...

Ds. W. Harinck / Geen reacties

19-10-2006, 00:00

Vraag

Geachte predikant van de Ger. Gem. Hoe denkt u over het gebruik van msn, mail, enz.? Ziet u bijvoorbeeld verschil tussen het gebruik van verschillende media? Graag zou ik uw mening hierover willen horen/lezen. Bij voorbaat dank.


Antwoord

De ontwikkelingen op het gebied van de moderne media gaan razendsnel. Er zijn goed toepasbare mogelijkheden bij als het gaat om werk en studie enz. Er liggen tal van verzoekingen op de loer als het gaat over webcams, (open)-internet, msn. Daarbij komt dat de ontwikkeling van de mobiele telefoon razendsnel gaat. Ook DVD-gebruik moet genoemd worden. Veel zou er over te zeggen zijn. Ik wil verwijzen naar een boekje van de JBGG “Opvoeden in beeld”. Van harte aanbevolen. Nog belangrijker dan het goed en kritisch kijken naar wat wel en niet kan is de gezindheid van het hart: Ps 19:13, Ps 119:37.

Het is ook niet verkeerd om kritisch te kijken naar de hoeveelheid tijd die wordt besteed aan msn, mail enz. We belijden toch dat onze tijd kostbaar is, zeker in het licht van de eeuwigheid.
 
Ds. W. Harinck

Dit artikel is beantwoord door

Ds. W. Harinck

  • Geboortedatum:
    24-02-1958
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Moerkapelle
  • Status:
    Inactief
33 artikelen
Ds. W. Harinck

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Mijn probleem voelt als iets wat ik niet zou mogen voelen, maar het is er wel. Zelf ben ik een hoogopgeleide vrouw (vwo, universiteit), mijn man heeft mbo-niveau. Met onze kinderen onderneem ik veel. ...
24 reacties
19-10-2020
Is een zaadlozing buiten het lichaam, om zwangerschap te voorkomen, de zonde van Onan?
Geen reacties
19-10-2015
Sinds enige tijd kijkt mijn man ‘s zondagsmiddags Formule 1-wedstrijden. Dit doet mij erg veel verdriet, mede omdat onze jonge kinderen dit ook zien, terwijl ik probeer de zondag op een bijbelse manie...
Geen reacties
19-10-2022
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering