Weet u of er prekenbundels bestaan van Hervormde predikanten (PKN)? Graag zou ik...

Ds. M. (Michel) van Heijningen / Geen reacties

15-06-2006, 00:00

Vraag

Weet u of er prekenbundels bestaan van Hervormde predikanten (PKN)? Graag zou ik titels krijgen. Onlangs verscheen het eerste deel van de prekenserie van Hersteld Hervormde predikanten. Ik heb de indruk dat de meeste preekbundels juist vanuit bijv. de Ger. Gem. verschijnen omdat daar (meer) leesdiensten plaats vinden. Ik zou erg geholpen zijn.


Antwoord

Beste vriend(in),

Zoals je wellicht weet is de PKN heel breed. Zo breed dat ik geen zicht heb op wat er vanuit alle delen van deze kerk verschijnt. Vanuit de Geref. Bond verschijnt er al jaren een serie waarin maandelijks twee preken uit die kring worden gepubliceerd. Veel kerkenraden zijn hierop geabonneerd om als er onverwachts geen voorganger is, toch een recente preek bij de hand te hebben. Ik ga er even vanuit dat je deze serie bedoelt. Voor de exacte gegevens verwijs ik je door naar het secretariaat van de Geref. Bond. www.gereformeerdebond.nl.

Overigens zijn er daarnaast nog diverse prekenbundels te koop van predikanten die nu PKN’er zijn en ook van veel mensen uit de vroegere Nederlandse Hervormde Kerk, denk bijvoorbeeld aan ds. J. J. Poort. Voor deze bundels moet je in een boekhandel zijn.

Met vriendelijke groet,
Michel van Heijningen

Naschrift redactie:
Op de website van
Ds. C. den Boer staan ook diverse preken en overdenkingen.

Dit artikel is beantwoord door

Ds. M. (Michel) van Heijningen

  • Geboortedatum:
    08-06-1976
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Alblasserdam
  • Status:
    Actief
173 artikelen
Ds. M. (Michel) van Heijningen

Bijzonderheden:

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben de laatste tijd steeds dichter bij God gekomen. Ik streef er dus ook naar om mij zoveel mogelijk aan te passen aan hoe God het wil en zijn regels op te volgen. Ik heb alleen wel wat vragen of e...
Geen reacties
15-06-2021
Ik ben hopeloos. Hoe word ik ooit een kind van God?
Geen reacties
15-06-2023
Ik heb misschien een beetje een rare vraag. Een jongen uit mijn klas had laatst een plek van een zuigzoen in zijn nek. De hele klas plaagde hem er een beetje mee. Nu heb ik een vraag daarover: Wat is ...
Geen reacties
15-06-2007
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering