Ik vind sinds kort de broer van mijn vriendin erg knap en leuk. Nu vindt hij mij...

Alie Hoek - van kooten / geen reacties

07-06-2006, 00:00

Vraag

Ik vind sinds kort de broer van mijn vriendin erg knap en leuk. Nu vindt hij mij ook leuk, maar verdere gevoelens hebben we geen van beiden. Maar toch heeft hij ook redenen op papier gezet waarom wij volgens hem geen verkering kunnen krijgen. Allereerst is er het probleem van de kerk (hij is Chr. Geref. en ik Ger. Gem. in Ned.). Hij voelt zich thuis in zijn kerk en ik in de mijne. Zijn ouders hebben hem ook gewaarschuwd dat hij moest weten waar hij aan zou beginnen. Nu heb ik het vermoeden dat hij naar de mening van zijn ouders luistert. Bovendien vinden we elkaar leuk, maar meer ook niet. Maar welke gevoelens moet je nu precies hebben om verkering met elkaar te krijgen? We spreken elkaar zelden tot nooit en dat vind ik jammer, want daardoor juist kun je zien of je meer voelt voor de ander of niet. Een andere reden is dat hij bang is dat een eventuele relatie tussen ons beiden gevolgen heeft voor  de vriendschap tussen mij en zijn zus. Ik weet echt niet hoe als ik dit moet aanpakken. Heeft u misschien een oplossing? Moeten wij elkaar met rust laten? Hij wordt binnenkort 25 en ik 22.
ADVERTORIAL

De leukste vacatures in het onderwijs

CNS Putten bruist. Samenbouwen wij aan het onderwijs van morgen, samen groeien wij. Want samen groeien verbindt. Wil jij met ons meegroeien? Dat kan! Want wij hebben nog een aantal vacatures en gemotiveerde en ondernemende onderwijsprofessionals kunnen wij goed gebruiken.

Meer info...

De leukste vacatures in het onderwijs

Antwoord

Om met het laatste te beginnen, zou je kunnen afspreken dat wat er tussen jullie ook gebeurt, dat geen gevolgen mag hebben voor de vriendschap tussen jou en zijn zus. Zo kan dat nu eenmaal gaan in het leven. Waarom corresponderen of mailen jullie gewoon niet eerst een tijdje met elkaar? Ik denk dat hij toch wel geschrokken is van de opmerking van zijn ouders dat hij moet weten waar hij aan begint, temeer daar hij zich thuis voelt in zijn eigen kerk. Misschien zouden jullie daar ook in de correspondentie of mail aandacht aan kunnen geven. Hoe sta je tegenover de leer die in je eigen kerk en in de andere kerk gebracht wordt. Zijn de verschillen onoverbrugbaar? Als dat zo is, kun je er maar beter niet aan beginnen. Als dat verschilpunt wel overbrugbaar is, dan komt er waarschijnlijk vanzelf wat meer ruimte om elkaar wat nader te leen kennen.

Alie Hoek-van Kooten

Alie Hoek - van kooten

Alie Hoek - van kooten

Tags in dit artikel:

verliefdheid
geen reacties

Terug in de tijd

Aan Mevrouw Rots. Wij zitten met een groot probleem. We zijn allebei 20 en hebben al een aantal jaren verkering. We vind...
9 reacties
08-06-2016
Nog een aanvulling voor dr. Wolswinkel, bij de vraag over hoge bloeddruk. Ik heb al meerdere malen een 24-uursmeting geh...
4 reacties
07-06-2010
Mag je op zaterdag een brief op de post doen?
geen reacties
07-06-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering