Waarom worden er weinig tot geen puriteinen gelezen in de Ger. Gem.? (...)

Ds. H. Paul / Geen reacties

08-05-2006, 00:00

Vraag

Waarom worden er weinig tot geen puriteinen gelezen in de Ger. Gem.? Er zijn heel veel mensen die hierin lezen en bemerken dat de stijl van preken anders is en in sommige gevallen meer aanspreekt (directer is). Ik zou de puriteinen, zoals Shepard, Mac Cheine enz graag aanbevelen!

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Beste vraagste(ler)ster,

De te lezen preken in de leesdiensten worden als regel door de betrokken ouderlingen zelf gekozen. Daarbij is er wel een algemeen aanvaarde regel, dat er slechts preken van eigen predikanten van eigen kerkverband en oudvaders gelezen worden. Daar mogen de puriteinen ook toe gerekend worden. Eveneens de Schotse oudvaders. Die zijn zeker zeer aansprekend. Maar zij zijn vaak minder goed te volgen, dan wanneer men ze zelf leest.

Het is volledig voor rekening van de kerkenraad welke preken men leest. Vaak geldt ook: Onbekend maakt onbemind. Er is veel oud goud, dat niet opgemerkt wordt. Maar de preken van nu liggen vaak gemakkelijker in het gehoor en zijn ook gemakkelijker te lezen.

Hartelijke groeten,
Ds. H. Paul

Ds. H. Paul

Ds. H. Paul

Tags in dit artikel:

oudvader
Geen reacties

Terug in de tijd

In de Bijbel wordt gesproken over hoererij. Wat moeten we verstaan onder hoererij zoals in de Bijbel vermeld staat? Valt hieronder ook het bezoeken van onzedelijke sites?
Geen reacties
08-05-2005
Sinds enige tijd is mijn echtgenoot thuis i.v.m. een behoorlijke burn-out. Daarnaast hebben we een druk, opgroeiend gezin met schoolkinderen in diverse leeftijden. Ik zou graag wat tips krijgen hoe ik...
Geen reacties
08-05-2019
Ik liep lange tijd rond met de vraag welke van de wetten uit het Oude Testament wij als christenen nou nog moesten hanteren en welke niet. Enerzijds weet ik wel dat we gered worden door de genade van ...
Geen reacties
08-05-2007
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering