(...) Nu is het inmiddels drie jaar uit, maar ben er nog niet overheen! (...) Wa...

Alie Hoek - van kooten / geen reacties

19-04-2006, 00:00

Vraag

Ik heb twee jaar verkering met die jongen gehad en was twee jaar daarvoor al gek op hem. Ik heb veel gebeden of ik samen met hem verder mocht. Nu is het inmiddels drie jaar uit, maar ben er nog niet overheen! Ik zie hem nog bijna elke week. M’n verkering ging uit, omdat er een ander meisje de aandacht van hem wist te krijgen. Drie maanden nadat het uit was tussen ons, hadden zij al verkering. Nu is mijn vraag: hoe moet ik er mee omgaan, want ik krijg echt haatgevoelens naar dat meisje toe en ik weet dat dat helemaal niet goed is! Waarom of waartoe heeft de Heere dit toegelaten?

Antwoord

Dit moet wel heel erg pijnlijk zijn voor jou en ik kan me goed voorstellen dat het iedere keer als je haar ziet, heel erg moeilijk voor je is, temeer daar je het gevoel hebt dat het niet eerlijk is gegaan. En toch kun je hier helemaal niets aan veranderen. Ze hebben kennelijk voor elkaar gekozen... Dat dit erg moeilijk voor je is, is goed te begrijpen. Dat je hier erg boos over bent en zelfs haatgevoelens ervaart, daar kan ik goed inkomen, want het zijn ook ingrijpende dingen. Maar probeer het toch van je af te zetten, want je hebt alleen jezelf er mee.

In de zinsnede: “Waarom heeft de Heere God dit toegelaten?” proef ik ook boosheid naar de Heere God toe. Leg het in het gebed bij de Heere God neer. Dat mag je echt doen. En vraag ook aan de Heere God of Hij die bitterheid van jou wil wegnemen. Vraag Hem ook of Hij je een lieve man wil geven met wie je Hem kunt dienen. Richt je op de toekomst en dan mag je ook weer open staan voor een nieuwe relatie.

Alie Hoek-van Kooten

Alie Hoek - van kooten

Alie Hoek - van kooten

Tags in dit artikel:

verkering
geen reacties

Terug in de tijd

N.a.v. van een video die ging over het aannemen van Jezus. Wilt u iets zeggen over Joh. 3:27?
geen reacties
20-04-2017
Ik bespeur een trend in onze gemeente (en waarschijnlijk komt het ook in andere gemeenten voor) dat de kerk een supermar...
33 reacties
19-04-2012
Mijn man blijkt sterk verminderd vruchtbaar te zijn. Is hier wat aan te doen? Het komt niet door spataderen in de zaadba...
geen reacties
19-04-2007
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering